Uutiset

Kiinalta jättiläispandoja Taiwanin oppositiojohtajalle

Taiwanin oppositiojohtaja on saanut historiallisen Kiinan-vierailunsa päätteeksi kaksi jättiläispandaa kotiin vietäviksi. Kiina ilmoitti tiistaina myös helpottavansa taiwanilaisten tuotteiden pääsyä Kiinan markkinoille ja ilmoitti, että mannerkiinalaiset voivat vastedes matkustaa vapaasti Taiwaniin.

Oppositiojohtaja Lien Chan edustaa Kuomintang-puoluetta, joka hävisi Kiinan sisällissodassa kommunisteille yli 60 vuotta sitten ja jonka johtajat kannattajineen pakenivat Taiwaniin.

Taiwanissa oppositiojohtajan Kiinan-vierailuun on suhtauduttu ristiriitaisesti, kun taas Kiinan viestimet ovat ylistäneet entisten vihollisten historiallista tapaamista.

STT

Burrito-pojan jättikääryle aiheutti poliisihälytyksen

Koululainen Michael Morrisseyn burritonsa sisään tunkema täytearsenaali herättää hurjimpienkin tortillamaanikkojen keskuudessa kunnioitusta.

Michael laittoi jättiburritoonsa pihvilihaa, salaattia, punapippuria, kastikkeita, jalopenoa ja ties mitä muuta. Mutta luomuksen komeudesta huolimatta hän ei sentään osannut arvata, kuinka huikea meteli hänen burritostaan vielä nouseekaan.

Clovis News Journal kertoo Morrisseyn burriton liittyneen koululaisille annettuun kotitehtävään luoda mainos. Jokainen sai valita mitä mainostaa, ja Michael päätti mainostaa ravintolaa.

– Valmistamani burrito liittyi kuvittelemaani ravintolaan, jossa tarjotaan poikkeuksellisen suuria burritoja, kertoo Morrissey, jonka burrito todellakin oli poikkeuksellisen suuri.
Pituutta kääryleellä oli kokonaista 70 senttiä.

Kun Morrissey lähti kouluun burritonsa kanssa, hän kietoi sen ympärille folion ja valkoisen t-paidan. Mutta kun eräs ohikulkija näki Michaelin menevän pötkönsä kanssa koulun portista sisään, näky olikin herkullisen sijasta pelottava, Ohikulkija luuli Morrisseyn vievään kouluun kivääriä ja soitti poliisille.

Poliisi ”miehitti” koulun ja ja aloitti kakki mahdolliset turvatoimet. Morrisseylla ei vielä siinä vaiheessa tullut mieleenkään, että kaiken toiminnan takana on hänen viaton burritonsa.

– Kun kuulimme kuvauksen aseesta, eräs luokkatoverini sanoi minulle: ’Se ase taitaa muistuttaa aika paljon sinun burritoasi.’ Ja niinhän se muistuttikin. Menin esittelemään burritoni poliiseille, jotka olivat näkemästään sangen huojentuneita. Morrissey kertoo.

– Sitten he alkoivat nauraa. Se oli helpotuksen aiheuttamaa naurua, Morrissey jatkaa.

Michael Morrissey on pahoillaan aiheuttamastaan sekaannuksesta.
– Kun nyt ajattelen asiaa, niin totta kai minun burritopakkaukseni näytti oudolta. Olen surullinen, että aiheutin kaiken tämän. Nyt tiedän, että pienet asiat voivat aiheuttaa suuren hälyn. Ja onhan minulla uusi lempinimikin. Minä olen nyt Burrito-Boy, Michael Morrissey naureskelee.

STT

Paavin vanha auto rikkoo ennätyksiä eBayssa

Kiinnostus paavi Benedictus XVI:n vanhaa autoa kohtaan on rikkonut kaikki ennätykset internethuutokauppa eBayn sivuilla. Paavin metallinharmaa Golf-merkkinen auto on myynnissä yhtiön sivuilla, joilla on tähän mennessä käynyt jo lähes neljä miljoonaa ihmistä.

– Siihen on käynyt tutustumassa enemmän ihmisiä kuin yhteenkään muuhun myynnissämme olleeseen tuotteeseen, kertoi Saksan eBay.

Vuosimallin 1999 auton lähtöhinta netissä oli 9 999 euroa ja maanantaihin mennessä siitä oli tehty lähes 140 rekisteröityä tarjousta. Hinta oli maanantaina kivunnut jo yli 62 000 euroon. Kauppa ratkaistaan torstaina ja eBay uskookin, että hinta nousee edelleen.

Autoa myy 21-vuotias Benjamin Halbe, joka osti sen tammikuussa aavistamatta, että sen edellinen omistaja, kardinaali Joseph Ratzinger tulee valituksi uudeksi paaviksi.

STT