fbpx
Uutiset

Kiinan kaljuille miehille tarjotaan henkistä tukea ja yrttihoitoja

Kaljuuntuminen on kiinalaismiehille – paitsi kenties henkilökohtainen kriisi – sosiaalinen ongelma, koska moderni yhteiskunta kiinnittää yhä enemmän huomiota myös miesten ulkonäköön.

Kaljuilla nuorilla miehillä on hiuksellisia kilpailijoitaan suurempia vaikeuksia löytää sekä työpaikka että elämänkumppani, väittää kaljuuntumisen ongelmiin perehtynyt professori Hou Xianzeng.

Tuore, Shanghain kaduilla tehty epätieteellinen katugallup tukee väittämää:

– Kaljuuntuva pää on likainen, kommentoi hampurilaisbaarin edessä seisoskeleva nuori nainen.

– Ei, en voisi ajatella kaljua poikaystävää, torjuu noin parikymppinen neito pyyhältäessään metroon.

Kaljujen klubi

Hiusongelmaiset miehet ovat kuitenkin saaneet helpotusta elämäänsä.

Kiinan Guangzhoun kaupunkiin on perustettu maan ensimmäinen kaljujen kerho, jossa harvahiuksiset miehet voivat hakea henkistä tukea ongelmiinsa.

– Kerho tarjoaa kaljuudesta kärsiville mahdollisuuden ottaa oppia toistensa kokemuksista kaljuushoidoissa. Lisäksi he voivat vertailla eri asiantuntijoiden suosittelemia kiinalaisia ja ulkomaisia hoitoja, kertoo kerhon perustaja ja konsultti, lääketieteen professori Hou.

Professorin mukaan syy kiinalaisten miesten hiustenlähtöön löytyy modernista elämästä. Liian kiireinen elämänrytmi sekä pitkään jatkunut stressi ja hermostuneisuus aiheuttavat hiusten tippumisen.

Monet kaljuuntumisesta kärsivät miehet kuitenkin epäröivät lääkärille menoa. Osa ajattelee, että kaljuuntuminen ei riitä syyksi, toiset taas kokevat kaljusta puhumisen yksinkertaisesti liian nolona.

Kaljujen klubi yrittääkin rohkaista ja tukea miehiä puhumaan avoimesti ongelmastaan sekä hakemaan siihen apua.

Kiinalaista yrttihoitoa

Kiinalaisille kaljupäille tuo helpotusta myös herra Qiu Zhongqiao.

Tiedemies Qiu kaljuuntui itse vuonna 1984 ja on siitä lähtien etsinyt lääketieteestä parannusta tautiin.

Kymmenen vuoden kokeilujen jälkeen Qiu onnistui yhdistämään olennaisen tiedon perinteisen kiinalaisen lääketieteen resepteistä, kansanlääkkeistä sekä omassa suvussa kulkeneiden, salaisten reseptien yhdistelmistä.

Tästä syntyi herra Qiun nimeä kantava lääkesarja, jota käyttää hoidoissaan muun muassa shanghailainen Qiu Zhongqiaon 380 salaista reseptiä kaljuuntumiseen -niminen liike.

Neiti Zhang kertoo, että liikkeessä tehdään erilaisia päänahkahoitoja ja sieltä voi myös ostaa herra Qiun kaljunhoitonesteitä.

Ja asiakkaita riittää.

Neiti Zhangin mukaan tähän asti nuorin kaljuuteen apua hakenut oli 11-vuotias. Vanhin taas pitkälti yli seitsemänkymmentä.

Zhang paljastaa myös yllättävän, kiinalaismiehiä kenties lohduttavan tiedon: heidän asiakkaistaan naisia on lähes yhtä paljon kuin miehiä.

Menot