Uutiset

Kiinan pandat hammaslääkäriin

Kiina todella vaalii pandakarhujaan. Nyt jättiläispandoja on alettu kuskata hammaslääkärin pakeille, jotta naamio-otsot saavat syömäkalustonsa kuntoon.

Ensimmäisenä pandana hammaslääkärille matkasi 17-vuotias Xiaopingping. Kaksituntisessa operaatiossa karhu sai juurihoitoa.
Seuraavana oli potilasjonossa vuotta vanhempi Bobo, jolla on ollut sama pulma.

Kummankin purukalusto saatiin korjattua priimakuntoon. Nyt ne voivat järsiä pandojen herkkua bambua tuskitta.

Karhujen hammashoitoa lykättiin sen verran, että niiden lisääntymiskausi ehti päättyä.

Uhanalaiset jättiläispandat saattavat säästyä sukupuutolta. Karhujen määrä on kääntynyt kasvuun, kun Kiina alkoi suojella pandojen luontaista elinympäristöä, bambumetsiä.

STT

Kun sormi ruoka-annokseen vilahtaa, ei raha kirstuun kilahda

Pikaruokaan erikoistuneen amerikkalaisen Wendy’s-ravintolaketjun annoksesta ajautui maaliskuussa San Franciscossa ihmisen sormi asiakkaan suuhun. Media uutisoi sormen näyttävästi. Uutinen on yllätyksettömästi aiheuttanut asiakasmäärän putoamisen Wendy’sin San Franciscon alueen ravintoloissa.

– Myyntimme on pudonnut huomattavasti. Nyt on tärkeintä selvittää, mitä oikein tapahtui. Meillä on sellainen käsitys, että joku tietää täsmälleen, kuinka sormi ajautui ruoka-annokseen, Wendy’sin tiedottaja Bob Bertini kertoo.

Wendy’s lupaa 40 000 euron suuruisen palkkion henkilölle, joka ensimmäisenä antaa todistettavasti oikeaa tietoa sormen alkuperästä. Sormen alkuperä kiinnostaa myös poliiseja.

Sanomalehti San Francisco Chroniclen mukaan poliisit ovat tehneet kotietsinnän Anna Ayalan asunnossa. Ayala sattuu olemaan juuri se nainen, jonka lautasella sormi sojotti.

San Francisco Chronicle kertoo Anna Ayalan aiemminkin käräjöineen yritysten kanssa. Hän on kerran voittanut oikeusjutun ravintolaa vastaan, mutta auto-onnettomuuden jälkeinen oikeusjuttu autoliikettä ja rengasvalmistajaa vastaan ei poikinut dollareita.

Poliisin kiinnostus sormeen ei ole pelkästään ravintopoliittista. He epäilevät sormen kuuluvan henkilölle, jonka toimittaminen pois päiviltä ei syystä tai toisesta ole vielä tullut poliisin tietoon.

STT

007 ja sota graffiteja vastaan

Saksan hallitus on alkanut käyttää helikoptereita saadakseen kiinni seiniä öisin sotkevat graffititaiteilijat. Hallitus aikoo käyttää helikoptereita piittaamatta kritiikistä, joka syytää hallitusta ylireagoinnista.

Infrapunakameroilla varustettujen helikoptereiden operaatiot ovat sisäministeriön tiedottajan Rainer Lingenthalin mukaan olleet sangen onnistuneita. Mutta vihreiden Hans-Christian Ströbele arvostelee jyrkin sanoin hallitusta ja syyttää sitä ”jamesbondismin” harjoittamisesta. Hiljattain moottoripyöräilijä sai surmansa törmättyään graffitimaalaria jahdanneeseen poliisiautoon.

– Graffitien tekeminen on saatava loppumaan. Tarvitsemme kovia keinoja seinien sotkemista vastaan, koska se on paitsi typerää myös laitonta. Mutta emme silti tarvitse Berliinin keskustaan toimintaa, joka tuo mieleen kohtaukset James Bond -elokuvista, Ströbele pauhaa.

Sisäministeriö muistuttaa, että viime viikolla kahdeksan graffitimaakaria jäi kiinni helikopterivalvonnan avulla.

Ministeriö haluaa kansalaisten muistavan myös sen, että graffitien poistaminen seinistä maksaa yhteiskunnalle vuosittain tolkuttomia summia.

STT

Orlando Bloom kauhistelee naissuosiotaan

Hollywoodissa läpimurron tehnyt brittinäyttelijä Orlando Bloom ei pidä tähden asemaa yksinomaan siunauksena. Bloom ei ole tottunut asemaansa seksisymbolina.

– Kun kuvasimme uutta filmiäni Kingdom of Heavenia Espanjassa, hotellimme ulkopuolella seisoi joukoittain ihailijoita 24 tuntia vuorokaudessa. Tuo on jo kammottavaa, Bloom tuskailee.

Näyttelijä vakuuttaa olevansa ihan tavallinen mies.

– Haaveilen sydämellisestä ja riippumattomasta vaimosta, stara tunnusti saksalaiselle Brigitte Young Miss -naistenlehdelle.

Orlando Bloom nousi supertähdeksi Taru sormusten herrasta -saagassa, jossa hänet nähtiin haltija Legolasin osassa. Hän on näytellyt myös muun muassa filmeissä Troija ja Pirates of The Caribbean: Mustan helmen kirous.

STT

Päivän lehti

21.1.2020