Uutiset

Kiinassa koronavirukseen kuolleiden määrä kipusi yli tuhanteen

Kiinan presidentti Xi Jinping on vieraillut pekingiläisessä sairaalassa, jossa hoidetaan koronavirukselle altistuneita potilaita.
Kiinan presidentti Xi Jinping on vieraillut pekingiläisessä sairaalassa, jossa hoidetaan koronavirukselle altistuneita potilaita. Kuva: EPA

Kiinassa koronavirukseen kuolleita on nyt yli tuhat. Hubein maakunnan viranomaiset ovat kertoneet yli sadasta uudesta kuolemantapauksesta.

Maakunnasta vahvistettiin myös lähes 2  100 uutta tartuntaa. Kun luku lisätään aikaisempiin tietoihin, ainakin yli 42  000 ihmistä on sairastunut virukseen Kiinassa.

Koronaviruksen uskotaan lähteneen leviämään Wuhanin kaupungissa Hubeissa sijaitsevalta torilta, jolla oli myynnissä villieläimiä. Viruksen leviämisen seurauksena Kiina on päätynyt eristämään kokonaisia kaupunkeja.

Kiinan presidentti sairaalavierailulla hengityssuoja kasvoillaan

Kiinan presidentti Xi Jinping on vieraillut pekingiläisessä sairaalassa, jossa hoidetaan koronavirukselle altistuneita potilaita. Kyseessä oli presidentille harvinainen julkinen esiintyminen, kirjoittaa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Vierailullaan hengityssuojaa käyttänyt Xi kehotti päättäväisempiin toimiin viruksen kukistamiseksi.

Maan johtaja on pitänyt matalaa profiilia viikkojen ajan virustilanteen pahentuessa, BBC kirjoittaa. Kiinan johtoa on kritisoitu koronaviruksen vakavuuden väheksymisestä.

Kiinan valtion media kertoi tiistaina, että kaksi Hubein maakunnan ylintä terveysviranomaista on poistettu tehtävistään.

Kiukku on voimistunut varsinkin sen jälkeen, kun viruksesta varoittanut lääkäri Li Wenliang kuoli siihen aiemmin saatuaan tartunnan potilaaltaan. Li joutui Kiinan viranomaisten silmätikuksi lähetettyään joulukuussa kiinalaisessa Weibo-viestisovelluksessa lääkäriryhmään viestin, jossa varoitti viruksen leviämisestä.

BBC:n mukaan maan hallinto on myöntänyt joitakin puutteita tilanteen hoidossa. Toisaalta Maailman terveysjärjestö WHO on kehunut joitakin Kiinan toimia, esimerkiksi laajoja karanteeneja.

Maailman terveysjärjestö WHO:n asiantuntijaryhmä saapui maanantaina Kiinaan tutkimaan virustilannetta. BBC:n mukaan ryhmän saapumislupaa neuvoteltiin Kiinan kanssa kaksi viikkoa.

Asiasanat

Menot