Uutiset

Kiinassa kuolee yhä ihmisiä koronaan – uusia viruskuolemia vähemmän kuin yhtenäkään päivänä tässä kuussa

Kiinan terveysministeriön mukaan laskevat luvut kertoisivat siitä, että tartuntojen leviäminen on saatu hallintaan. Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan tulkintojen kanssa tulee kuteinkin olla hyvin varovainen.
Kiinan terveysministeriön mukaan laskevat luvut kertoisivat siitä, että tartuntojen leviäminen on saatu hallintaan. Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan tulkintojen kanssa tulee kuteinkin olla hyvin varovainen. Kuva: EPA

Kiinassa on koronavirukseen kuollut jo lähemmäs 1  900 ihmistä. Maan terveysviranomaiset ovat kertoneet hieman alle sadasta uudesta kuolemasta.

Viranomaiset raportoivat päivittäin uusista tartunnoista ja kuolemista. Tiistain kuolemantapausluvut ovat matalammat kuin yhtenäkään päivänä koko helmikuussa.

Koko maassa virustartunnan on saanut yli 72  400 ihmistä. Tiistaina kerrottiin 1  886 uudesta tartunnasta Kiinassa. Luku on myös matalampi kuin yhtenäkään aikaisempana päivänä tässä kuussa.

Hongkongilaisen South China Morning Postin mukaan yli 12  600 on toipunut tartunnasta.

Tulkintojen kanssa tulee olla varovainen

Kiinan terveysministeriön mukaan laskevat luvut kertoisivat siitä, että tartuntojen leviäminen on saatu hallintaan. Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan tulkintojen kanssa tulee kuteinkin olla hyvin varovainen.

–  Kehityssuunnat voivat muuttua, kun uudet väestöt altistuvat. On liian aikaista sanoa, jatkuuko raportoitu lasku. Kaikki skenaariot ovat yhä mahdollisia, WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus sanoi maanantaina toimittajille.

Suurin osa kuolleista ja tartunnan saaneista on Hubein maakunnassa, jonka suurimmasta kaupungista Wuhanista viruksen uskotaan lähteneen leviämään joulukuun lopussa.

Joulusaarella karanteenissa olleita pääsi kotiin

Useita Joulusaarella eristettynä olleita australialaisia on pitkän odottamisen jälkeen päässyt pois karanteenista, kertoo muun muassa australialainen SBS.

Joulusaarella oli eristettynä yli 200 Hubeista evakuoitua australialaista. Kymmenet odottavat yhä paluuta Australiaan. SBS:n mukaan kenellekään ei diagnosoitu tartuntaa.

Japanin Jokohamassa koronaviruksen vuoksi eristyksissä olevalta Diamond Princess -alukselta raportoitiin eilen 99 uudesta koronatartunnasta.

Alukselta evakuoidut yhdysvaltalaiset palasivat maanantaina kotimaahansa, jossa he joutuvat kahden viikon karanteeniin.

Asiasanat

Menot