fbpx
Uutiset

Kiinteistöveroihin tulossa korotus Hattulassa

Hattulassa kiinteistöveroja on tarkoitus korottaa hieman ensi vuodeksi. Hattulan kunnanhallitus käsittelee veroprosentteja kokouksessaan maanantaina.

Kunnanjohtaja Martti Pura kertoo, että tuloveroprosenttia ei ole tarkoitus nostaa. Se on siis näillä näkymin ensi vuonnakin 19,25. Sen sijaan kiinteistöveroihin on kaavailtu korotusta.

Korotus tuo 200 000 euroa

Pura esittää, että vakituisten asuntojen kiinteistöveroprosenttia nostettaisiin 0,05 prosenttiyksiköllä, jolloin uusi prosentti olisi 0,40.

Yleiseen kiinteistöveroprosenttiin ja loma-asuntojen veroon Pura esittää 0,1 prosenttiyksikön korotusta. Uudet lukemat olisivat 0,75 ja 0,80.

Korotusten arvioidaan kartuttavan kiinteistöverokertymää noin 200 000 eurolla.

-Ensi vuoden talousarvo on valmistelun tässä vaiheessa lievästi alijäämäinen. Kuluvalta vuodelta on vastaavasti tulossa lievästi ylijäämäinen tulos, eli ne tasaavat toisensa, Pura kertoo.

Hattulan kunnanhallitus jättää budjettiesityksensä valtuustolle marraskuun lopulla ja valtuusto päättää budjetista joulukuun kokouksessaan. Veroprosentit valtuusto vahvistaa jo marraskuussa.

Kunnan ensi vuoden suurin hanke on Tiitiäisen päiväkodin lisäosan eli Viiriäisen rakentaminen. Sen työt alkavat tämän vuoden puolella ja Hattulan valtuusto on jo aiemmin hyväksynyt sille osoitettavat määrärahat eli noin 1,4 miljoonaa euroa. (HäSa)

Menot