Uutiset

Kiinteistöverojen tuotto kasvoi huimasti Riihimäellä

Riihimäen alustava kiinteistöveron tuotot nousivat viime vuodesta lähes kolmanneksen eli noin 1 500 000 euroa. Koko Kanta-Hämeen alueella kiinteistöverojen tuotto nousi melkein kuusi prosenttia.

Tiedottaja Riitta Olkkola Sisä-Suomen verovirastosta kertoo, että Riihimäen kiinteistöveron tuotto nousi poikkeuksellisen paljon kiinteistöveroprosenttien nostamisen ansiosta.

-Riihimäellä on nostettu yleistä kiinteistöveroprosenttia sekä vakituisen asumisen kiinteistöveroprosenttia. Kaiken kaikkiaanhan rakennusten jälleenhankinta-arvoja on korotettu prosentin verran kaikkialla, Olkkola sanoo.

Kiinteistöverot ovat kasvaneet maltillisesti viime vuodesta. Kiinteistöveroja kerätään tänä vuonna koko maassa yhteensä noin 1 220 miljoonaa euroa. Kiinteistöverojen tuotot ovat kasvaneet 2,7 prosenttia viime vuodesta.


Uudistunut ulkoasu

Noin 460 000 kiinteistöverolliselle postitetaan tällä viikolla päätökset kiinteistöveroista Kanta-Hämeessä, Keski-Suomessa, Pirkanmaalla ja Päijät-Hämeessä.

Kiinteistöverotuspäätöksen ulkoasu on uudistunut, ja se muistuttaa nyt ulkoasultaan esitäytettyä veroilmoitusta. Neliosainen verotuspäätös sisältää ilmoitusosan, selvityksen kiinteistöverotuksesta, kiinteistöverotuksen päätöksen, maksu- ja muutoksenhakuohjeen sekä tilisiirtolomakkeet.

Muutokset voi ilmoittaa kirjallisesti, mutta pienet muutokset on kuitenkin kätevintä ilmoittaa puhelimitse. Puolisoiden yhdessä omistamasta kiinteistöstä riittää toisen puolison tekemä korjauspyyntö.

Tavallisin yhteydenotto kiinteistöveroista on kiinteistöveron maksuvelvollisuus omistajanvaihtotilanteessa. Kiinteistövero määrätään sille, joka omistaa kiinteistön kalenterivuoden alkaessa.

Kiinteistöveron ensimmäinen erä on maksettava viimeistään syyskuun 14. päivänä. Mikäli kiinteistövero jää alle 17 euron, veroa ei peritä. (HäSa)