Uutiset

Kiinteistöveron nostosta kova vääntö

Kiinteistöverot eivät välttämättä kiristy Riihimäellä, vaikka korotus sisältyykin kaupunginjohtajan laatimaan ensi vuoden budjettiesitykseen. Korotusesitys kaatui kaupunginhallituksessa maanantaina, mutta niukasti äänin 4-4. Puheenjohtaja Kai Heimosen (kok.) ääni ratkaisi äänestyksen.

– Ratkaisu ei ollut helppo ja asiasta puhuttiin paljon. Kiinteistöveroa korotettiin kuitenkin jo vuodeksi 2011 ja lisäksi maan verotusarvoja on tarkistettu. Omakotitalojen verotus on lähes tuplaantunut, joten nyt ei sitä korttia haluta käyttää, perustelee Kai Heimonen.

Korotuksen piti tuoda kaupungille yli 900 000 euroa verotuloa ensi vuonna. Jos kiinteistöveroprosentit jäävät vielä kaupunginvaltuustossakin ennalleen, ensi vuoden talousarvioesitykseen on löydettävä joko uusia säästöjä tai korvaavaa tuloa noin 600 000 euron verran.

Kaatunut korotusesitys olisi nostanut yleistä kiinteistöveroa 1,1 prosentista 1,25 prosenttiin. Vakituisten asuntojen veroprosentti olisi noussut 0,45 prosenttiin. Muut prosentit olisivat säilyneet ennallaan.

Tuloveroprosenttiin ei esitetä ensi vuodeksi muutoksia. Veroprosentti pysyy 19,75:ssä.

Kai Heimonen epäilee, että kaupunginvaltuustossa kahden viikon kuluttua käydään uudelleen tiukka keskustelu ja mahdollisesti myös äänestys. Valtuusto kokoontuu maanantaina 12. marraskuuta päättämään veroprosenteista. (HäSa)

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic