fbpx
Uutiset

KiipFIT sai kuntoilijat maastoon

Hämeenlinnan Tarmon Juha Kanniainen oli vauhdissa lauantaina Kiipulan maisemissa Janakkalassa juostussa KiipFIT-kuntoilutapahtumassa. Mies voitti Kiipulan poluilla haastavan 21,1 kilometrin maastopuolikkaan ajalla 1.32,53. Kanniainen kilpaili M40-sarjassa.

Toiseksi kiri M50-sarjan voittoon juossut Keravan Urheilijoiden Mikael Fogelholm, joka ylsi aikaan 1.34,56.

KiipFIT:n puolikkaan nopein nainen oli suunnistaja Venla Harju, joka selvisi urakastaan ajassa 1.39,57. Noname Teamia edustava Harju ylitti maalilinjan seitsemäntenä kilpailijana.

Kanniainen ja Harju viihtyivät hyvin Kiipulan vaativissa maastoissa. Molempien mielestä reitti oli jopa helpohko.

– Ylämäetkin tulivat ihan hyvin ja voimia riitti maaliin saakka, Kanniainen sanoi.

Harjun mielestä maastot tarjosivat jokaiselle jotakin.

– Suunnistajille maastot olivat polkuineen aika helppoja, mutta kyllä siellä oli ihan sopivasti vaikeampiakin paikkoja. Varsinkin kivikoissa sai olla koko ajan tarkkana, Harju muisteli.

KiipFIT-tapahtumassa juostiin myös 10,6 kilometrin reitillä. Kilpakympin nopein oli tänä vuonna Janan oma menijä Janne Niemi, joka ylsi ajallaan 38.13 uuteen reittiennätykseen. Niemi paransi Petteri Urmaksen viime syksynä juoksemaa ennätystä minuutilla ja kahdella sekunnilla.

Niemi oli Kiipulan harjuilla ylivoimainen, sillä toisena maaliin kirinyt Vihdin Viestin Tuula Laitinen ylsi aikaan 44.52. Kolmas oli janakkalalainen Tapani Raatikainen, joka voitti M40-sarjan.

Niemelle KiipFIT:n reitit ovat tuttuja, sillä mies voitti viime syksynä maastopuolikkaan. Tällä kertaa hänelle riitti kympin urakka, sillä lokakuussa on edessä uran ensimmäisen maraton.

– Tämä oli hyvää treeniä Vantaan maratonille, vaikka reitti on hieman erilainen kuin perinteisissä hölkissä. Täällä on paljon polkuosuuksia, mutta ihan riittävästi hyväpintaista juoksulenkkiäkin, Niemi kuvaili.

Niemen voitto ei ollut yllätys, sillä hänen paraatilajinsa on maastojuoksu. Pari vuotta sitten hän ylsi 19-vuotiaiden sarjassa pronssille kuudella kilometrillä.

– Tänä vuonna vauhtini riitti viidennelle sijalle 22-vuotiaiden sarjassa Imatralla käydyissä SM-kisoissa. Se on tämän kauden paras saavutukseni, Niemi arvioi.

Janakkalan Janan yleisurheilun juoksutapahtumassa oli tänä vuonna mukana noin 300 kuntoilijaa. Kuudetta kertaa järjestetty KiipFIT sai viivalle jälleen myös paljon ihan tavallisia kuntoilijoita, joilla oli hauskaa Janakkalan maastoissa. Se ei ole mikään ihme, sillä KiipFIT:ssä on todella mukava tunnelma.

– Muutama vuosi sitten meillä oli väkeä enemmänkin, mutta tänä vuonna samaan aikaan oli muitakin kisoja ja kuntoilutapahtumia. Ihan mukavan tapahtuman saimme kuitenkin aikaan tälläkin osallistujamäärällä. Sääkin suosi tänä vuonna, muistutti Janan yleisurheilijoiden puheenjohtaja Pirjo Rättyä. HäSa

Asiasanat

Menot