Uutiset

KiipFIT tarjosi liikunnan riemua

Upea syysää hemmotteli lauantaina janakkalalaista kuntoilutapahtumaa KiipFITiä. Noin neljäsataa kuntoilijaa sai juosta tai kävellä joko kuntokympin tai maastopuolimaratonin auringon paisteessa.

KiipFIT on Janakkalan Janan yleisurheilun, Kiipulan ja Janakkalan kunnan yhteinen voimannäyttö. Tapahtuman suosio on vakiintunut. Tunnelma Kiipulassa on aina leppeä ja tarjolla on muutakin kuin liikuntaa – expo-alueen teltoista löytyi erilaista ostettavaa tai tietoa muun muassa terveyteen liittyvistä asioista.

– Pääasia on luoda hyvähenkinen liikuntatapahtuma, vakuuttaa KiipFIT-tapahtuman kilpailunjohtaja Pirjo Rättyä.

Janan yleisurheilulle KiipFIT on tärkeä tapahtuma niin kuin ovat seuran järjestämättä nuorten eliittikisat ja Janakkala Gamesit.

– Niin voi sanoa, että nämä kolme tapahtumaa ovat meille merkittäviä myös taloudellisesti. KiipFITin jälkeen pidämme parin viikon tauon – vanha kausi on taputeltu. Treenit jatkuvat taas parin viikon kuluttua, Rättyä kertoo.

Lauantain kaltainen tapahtuma on myös vankka näyttö seuratoiminnan talkootoiminnasta.

– Saamme mukaan nuorten urheilijoiden vanhempia ja vanhempia urheilijoita. Ilman heitä näitä tapahtumiamme ei tehtäisi, Rättyä kehuu talkoolaisia.

Janakkalan Janan yleisurheilu on jo monta kautta ollut hyvässä vauhdissa.

– Meille kuuluu hyvää. Pieni miinus viime kesänä oli, kun kaikki edustusurheilijamme eivät päässeet kilpailemaan loukkaantumisten takia. Sille ei kuitenkaan mitään mahda.

Honkala kestävin

Kiipulan puolimaratonin (21,1 km) nopein ja kestävin oli 40-vuotiaiden sarjan ykkönen Marko Honkala, jonka voittoaika oli 1.30.51. Yleisen sarjan ykkönen Eetu Ketonen hävisi hänelle neljä minuuttia. Marika Jänkän voittoaika naisten kisassa oli 1.39.40.

Kuntokympin paineli parhaiten Petteri Urmas, jonka voittoaika oli 41.22. Hiihtäjänä paremmin tunnettu Jenni Mattila oli kympin nopein nainen ajallaan 44.05. (häSa)

Asiasanat