Uutiset

Kiire ja myöhässä aloitettu jarrutus johtivat Norwegianin matkustajakoneen ulosajautumiseen Helsinki-Vantaalla viime kesänä

Helsinki
29.06.2018, 11:14

Kotimaa

Lentoyhtiö Norwegianin matkustajakoneen jarrutus aloitettiin liian myöhään, eikä märän kiitotien ja ilmajarrujen puuttumisen vaikutusta jarrutusmatkaan ennakoitu, toteaa Onnettomuustutkintakeskus Helsinki-Vantaan lentokentällä viime kesänä tapahtuneesta vaaratilanteesta. Myös kiire vaikutti tilanteen syntymiseen, sillä miehistö pyrki saamaan myöhässä olevaa lentokonetta takaisin aikatauluun.
Lentokone ajautui ulos kiitotien päästä 11. heinäkuuta. Koneessa oli 168 matkustajaa ja kuuden hengen miehistö. Kone oli saapunut Helsinki-Vantaalle Tukholmasta, josta se oli lähtenyt vajaan tunnin myöhässä.
Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa, mutta lentokone ja kiitotien päätyvalaisimet vaurioituivat.
Onnettomuustutkintakeskus suosittaa, että Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASA selvittäisi lentoliikenteen aikataulujen realistisuutta. Pelkona on, että tiukat aikataulutavoitteet heikentävät turvallisuutta.
Onnettomuustutkintakeskus ehdottaa myös, että EASA selvittäisi mahdollisuuksia parantaa ohjaamoyhteistyön koulutusta. Tutkinnassa ilmeni, että lentäjien valppaus kärsi laskukiidon aikana vajavaisen kommunikaation vuoksi.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic