fbpx
Uutiset

Kiista kansiurakasta ei vaikuta NCC:n päätöksiin

Hämeenlinnan moottoritien kannen rakennusurakoitsijan valinta ja siitä syntynyt oikeuskiista eivät vaikuta NCC:n investointipäätökseen. Hankkeen aikataulu voi kuitenkin pettää.

-En halua ennustaa, mitä tapahtuu, jos kiista jatkuu, sanoo NCC Property Developmentin toimitusjohtaja Jorma Ahokas.

Kaikki sopimukset moottoritien kattamisesta pitäisi saada neuvoteltua kuntoon ja lainvoimaisiksi keväällä. Aikataulun mukaan rakentaminen pitäisi aloittaa kesällä, jotta katteen rakennukset valmistuisivat vuonna 2014.

NCC on kaupungin kumppani moottoritien kattamisessa. Kaupungin pitäisi rakennuttaa tekninen kansi, jonka päälle NCC rakentaa kauppakeskuksen.

Kannen urakoitsijan valinnasta on valitettu markkinaoikeuteen. Päätöksestä on myös tehty oikaisuvaatimus yhdyskuntalautakunnalle. Lautakunnan päätöksestä voi edelleen valittaa hallinto-oikeuteen.

NCC ja kaupunki maksavat yhdessä kannen rakentamisen.

-Urakkasumma ylittää vähän sen, mitä olemme budjetoineet. Näemme kuitenkin, että selviämme, Ahokas kertoo.

Ei sopimuksia ilman lainvoimaa

Rakennustöiden aloittaminen edellyttää edelleen NCC:n, urakoitsijan ja kaupungin neuvotteluja. Ahokas toteaa, ettei sopimusta ilmeisesti voida tehdä ennen kuin päätös kannen urakasta on lainvoimainen.

-Emme ole kovin paljon miettineet, mitä se merkitsee. En tiedä, että kilpailutuksessa olisi tapahtunut menettelytapavirhettä, jonka perusteella valitus voisi menestyä.

NCC ei ole vielä itsekään tehnyt investointipäätöstä moottoritien kattamisesta. Päätöstä on odotettu koko kuluvan vuoden.

-Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa kesällä, Ahokas vakuuttaa.

Hämeenlinnan tilaajajohtaja valitsi kannen urakoitsijaksi YIT:n, jonka tarjous oli noin 5 miljoonaa euroa halvinta tarjousta kalliimpi. Halvimman hyväksytyn tarjouksen jättänyt Soraset on valittanut päätöksestä. Sen mielestä ei ole perusteita maksaa 5 miljoonaa euroa ylimääräistä urakasta.

Merkittävä osa moottoritien katteelle tulevista liiketiloista on varattu. Keskon omistama Anttila-ketju sulki Hämeenlinnan tavaratalonsa avatakseen sen uudelleen katteella vuonna 2014. (HäSa)

Menot