Uutiset

Kiista Malesian pop-kuningattaren tittelistä käy kovana

On ilmeisen hauskaa olla maansa popmusiikin ykkösnimi. Jos kiusallista kilpailua alkaa esiintyä, kilpailijat tulee pudottaa kintereiltä keinolla millä tahansa.

Torstaina marssi Malesiassa oikeuteen pop-ikoni Sharifah Aini Syed Jaafar, 52. Häntä syytetään 25-vuotiaan pop-prinsessan Siti Nurhaliza Taruddinin halventamisesta ja häpäisemisestä. Sharifah Ainin väitetään lähettäneen sähköpostitse viihdetoimittajille Nurhalizaa parjaavaa materiaalia, jota viihdetoimittajat sitten kuuliaisesti uutisoivat tv:ssä, radiossa ja lehdissä.

Sähköpostiviestit iskivät Nurhalizan arimpaan paikkaan. Kun Nurhalizan imago rakentuu puhtoisuuteen ja naapurintyttömäisyyteen, kuvioon sopivat huonosti ulkonäön keinotekoisesta parantamisesta ja monen sortin seksileikkeihin sekaantumisesta kertovat huhut.

Sharifah Aini julisti oikeudessa syyttömyyttään, ja hänet päästettiin vapaalle jalalle 800 euron takuita vastaan. Jos hänet myöhemmin todetaan syylliseksi, Sharifah voi pahimmassa tapauksessa saada väitetyistä sähköpostiaktiviteeteistaan kahden vuoden vankeustuomion.

Sharifah Aini aloitti laulamisen seitsemänvuotiaana. Hän on pitkän uransa aikana ehtinyt julkaista noin 80 albumia.

Siti Nurhaliza nousi pinnalle vasta hiljattain, mutta saavutti nopeasti suosiota Malesian lisäksi myös Indonesiassa, Bruneissa ja Singaporessa.

STT-AFP

Fidel Castro sopivin Teräsmiehen isoisän rooliin

Jenkkiläisen elokuvakonkarin Oliver Stonen viehtymys Fidel Castroon ei hiivu. Stone ohjasi äskettäin Kuuban johtajasta kaksikin dokumenttifilmiä, ja nyt ohjaaja pistää vielä paremmaksi.

Stone ilmoitti Castrolle, että Fidel olisi paras hahmo esittämään elokuvassa Teräsmiehen isoisää. Ohjaaja lähetti kannustavan viestin Castrolle, joka on toipilaana särjettyään kaatuessaan polven ja käsivarren.

Kun Fidelin polvi leikattiin turman jälkeen, hän ei suostunut nukutukseen vaan leikkaus tehtiin paikallispuudutuksessa. El Jefe kun ei halunnut luovuttaa hetkeksikään Kuuban johtajuutta sijaiselle.

– Olet uskomaton, Fidel. Useimmat normaalit miehet olisivat rentoutuneet hetken, mutta sinä jatkoit työntekoa, Stone vuodatti kirjeessään.

Yhdysvaltain nykyjohto tuskin katselee mielissään Castron ja Stonen ystävyyttä. Bushin hallinto on kiristänyt entisestään talouspakotteita, jotka USA asetti kommunistiselle Kuuballe jo 1960-luvulla.

STT-DPA

Tupakointi filmitähti Kidmanin riippana

Tupakan ystävänä tunnettu filmilegenda Humphrey Bogart tuskin viihtyisi nykyajassa. Näin voi päätellä ainakin siitä, että sauhuttelu lasketaan miinukseksi Bogartin nykykollegalle Nicole Kidmanille.

Kidmanin kotimaan Australian terveysintoilijat nousivat barrikadeille, kun Nicole nimettiin ehdolle vuoden australialaiseksi. Protestoijien mielestä tunnustusta ei voi antaa tupakoitsijalle.

– Kidmanin julkinen tupakointi vahvistaa väärää viestiä. Nicolessa henkilöityy harha siitä, että tupakointi, riippumattomuus ja menestys liittyvät yhteen, väittää Smoking and Health -järjestön edustaja Ann Jones.

Pääosa-Oscarin voittanut Kidman on nykyisin Australian rikkain nainen. 35-vuotias supertähti ei vaipune murheen alhoon, vaikka sätkät veisivätkin häneltä vuoden aussi -tittelin.

STT

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic