Uutiset

Kiivas kokoustekniikan oppitunti

Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston kokoukselta odotettiin maanantaina tavanomaista kiihkeämpää Innopark-keskustelua. Yleisöä monimutkainen talousaihe ei kuitenkaan vetänyt enempää kuin valtuuston kokoukset yleensä. Lehtereille jäi muutama paikka vapaaksikin.

Ne, jotka olivat paikalle vaivautuneet, olivat melko hyvin perillä Innoparkin tilanteesta ja taustoista.

-Ennen tätä syksyä en paljon tiennyt, mutta nyt on tullut luettua lehdistä, Antero Niemi kertoi.

Hänen mielestään teknologiakeskus Innoparkin korkojohdannaisiin on pantu kaupungin rahoja ilman kontrollia. Siksi häntä kiinnosti kuulla, minkälaisen kannan eri puolueet ottivat asiaan valtuustossa.

Niemen vierustoveriksi yleisölehterille saapui joukko nuoria naisia Hämeen ammattikorkeakoulun (Hamk) muotoilun koulutusohjelmasta.

-Itse asiassa ei paljon tiedetä, mitä asioita täällä tänään käsitellään, Satu Saarno ja Katri Jääskeläinen tunnustivat.

Kokouksen seuraaminen kuului heidän opintoihinsa osana kokoustekniikan kurssia. Tarkoituksena oli havainnoida muun muassa puheenvuorojen pyytämistä ja argumentointia.

Innopark oli sinänsä nimenä ja paikkana tuttu, sijaitseehan se Visamäessä aivan Hamk:in naapurissa.

-Insinöörit ja liiketalouden opiskelijat tekevät yhteistyötäkin Innoparkin kanssa, mutta meillä muotoilussa ei ole sinne kontakteja, he kertoivat.

Valtuuston vakioyleisöksi esittäytynyt Risto Saarinen toivoi kuulevansa Innoparkista kunnon keskustelua. Häntä kiinnosti ylipäätään seurata, miten yhteisiä rahoja käytetään.

-Ihme olisi, jos ei tällaisesta asiasta keskusteltaisi, hän sanoi.

Itsekin yrittäjänä työskennellyt Saarinen oli jo mielessään analysoinut, mistä Innoparkin korkojohdannaisissa on kyse.

-Kaupunki on (voittoja maksimoidakseen) kurkottanut liikaa korkealle, sieltähän kapsahtaa aina katajaan. Miksi ei suojata sijoituksia, hän ohjeisti.

-Itsekin lottoan, mutta aina vain yhden rivin, hän vertasi.