fbpx
Uutiset

Kilpailu äänestäjän huomiosta on nyt kovaa – Possu, suklaasydän ja tanssiin kutsu

Äänestäjän huomiosta kilpaillaan monenmoisin konstein.
Potsi teki viime töikseen Jari Ronkaisen (ps.) vaalityötä Hämeenlinnan torilla. Kuva: Pekka Rautiainen
Potsi teki viime töikseen Jari Ronkaisen (ps.) vaalityötä Hämeenlinnan torilla. Kuva: Pekka Rautiainen

Etenkin nuoret äänestäjät etsivät ehdokkaansa somesta. Facesta tai Instasta heitä löytyy näppärästi. Henkilökohtaista kohtaamista ehdokkaan kanssa ei kaivata.

Perinteistä vaalityötä turuilla ja toreillla ei silti ole hylätty. Ehdokkaat tekevät viime hetken vaalityötä markettien edustoilla juuri nyt.

Äänestäjän huomion herättämisessä ehdokkaat ovat jälleen luottaneet perinteisiin kapineisiin eli kyniin, tulitikkuihin ja pieniin makeisiin.

Kannatusryhmät ovat urakoineet nimilappuja tulitikkuaskeihin tai niin kuin Mirka Soinikosken (vihr.) tapauksessa, pussittaneet lähikauraa sillä aikaa, kun ehdokas on juossut paneelista toiseen.

Irma Taavelalla (vas.) on kampanjassaan jaossa 2 500 punaista suklaasydäntä, joista vielä viimeisen viikon puristukseen oli tallella noin tuhat.

 

Demarien Timo Viitanen kertoo miettineensä, että pitää olla jotain muuta kuin tulitikkuja. Vaalivaltiksi valikoitui sitten lakupötkö. Niitä tuli tilatuksi tuollaiset pari tuhatta.

– No sitten ihan viime metreillä meille tuli vaimon kanssa paniikki ja tilasimme myös tulitikkuja, mutta tavallisesta poikkeavassa askissa.

Kansanedustajakonkari Tarja Filatov (sd.) taas tunnetaan vaalitulitikuista.

– Meillä taisi olla niitä ensimmäisenä. Se valikoitui vaaliesineeksi, kun sattumalta sain erän tikkuaskeja. Nykyään ihmiset tulevat kysymään, onko uudella vaalilauseella varustettuja askeja, kun heillä on kokoelmissaan kaikki edelliset.

 

Kaasuvolkkarilla on tehty kiivaasti niin keskustan kuin vihreidenkin vaalityötä Hämeen teillä. Kuva: Pekka Rautiainen
Kaasuvolkkarilla on tehty kiivaasti niin keskustan kuin vihreidenkin vaalityötä Hämeen teillä. Kuva: Pekka Rautiainen

 

Vaaliautoja on Kanta-Hämeessä pienemmilläkin kylillä pyörinyt runsaasti. Kahden eri puolueen ehdokkaan yhteinen auto on kuitenkin vain Kirsi Ojansuu-Kaunistolla (vihr.) ja Timo Kaunistolla (kesk.).

Biokaasulla käyvän Volkkarin toinen kylki mainostaa keskustaa ja toinen vihreitä.

Timo Kaunisto esittää helpotuksia biokaasun verotukseen. Hän odottaa, että jossain vaiheessa Suomessa voi Saksan tapaan tankata kaasuautonsa maatilojen biokaasulaitoksilta.

Hän on saanut muutamaan kertaan vakuuttaa, ettei ole loikkaamassa vihreisiin. Jostain syystä puolison Kirsi Ojansuu-Kauniston ei ole epäilty loikkaavan kepuun.

 

Ehkä innovatiivisin lukuisten vaalitapahtumien joukossa on Hämeenlinnan vihreiden “Tanssii ehdokkaan kanssa”-ilta.

Siellä kuka tahansa tavis pääsi tanssimaan vihreän kansanedustajaehdokkaan kanssa tämän valitseman tanssin, vaikkapa humpan tai valssin. Tilaisuudessa kuulemma myös flossattiin.

Vaikka äänestäminen on tärkeätä, vaalit voivat olla myös hauska tapahtuma.

 

Pikainen kierros kuukausimarkkinoille tuotti Johannes Koskisen suurennuslasin, demarilakua, kepu-sipsejä, perinteisiä vaalitikkuja ja Johanna Häggmanin pikkuleipiä sekä lukuisia esitteitä. Ai niin ja myös laastaria "hallituksen nykypolitiikkaan". Kuva: Esko Tuovinen
Pikainen kierros kuukausimarkkinoille tuotti Johannes Koskisen suurennuslasin, demarilakua, kepu-sipsejä, perinteisiä vaalitikkuja ja Johanna Häggmanin pikkuleipiä sekä lukuisia esitteitä. Ai niin ja myös laastaria “hallituksen nykypolitiikkaan”. Kuva: Esko Tuovinen

 

Noin 90 kiloa miedossa lämmössä kypsynyttä possua siirtyi parempiin suihin Hämeenlinnan torilla äskettäin kansanedustaja Jari Ronkaisen (ps.) vaalikiertueella.

– Possua meillä on vain Hämeenlinnassa ja Lahdessa, joissa on riittävästi väkeä syömään kerralla koko possu, Ronkainen kertoo.

Muuten vaalikampanja mennään grillimakkaralla.

– Tämä on jo perinne. Possua on syöty jo kahdessa aikaisemmassakin vaalikampanjassa. Se tulee aina Orimattilasta Maatilaliha Meroselta. Samalla tulee tuetuksi kotimaista pienyrittäjää.

 

Hämeen Sanomien ja Forssan Lehden yhteinen Vaalilehti julkaistiin torstaina 11.4. Lue näköislehti täällä: https://www.hameensanomat.fi/nakoislehti/

Eduskuntavaalit käydään sunnuntaina 14. huhtikuuta, Lisätietoa vaaleista, äänestämisestä ja äänestyspaikoista saat täältä: Vaalit.fi

Menot