Uutiset

Kilpailutetaan sitten kaikki

Ajan henki on kilpailuttaa kaikki hankinnat, jotta halvinta saadaan. Armeijammekin on siinä kurimuksessa joko omasta tai rahaa myöntävien poliitikkojen tahdosta mukana. On kilpailutettu näkkileivät ja ties mitä.

Viimeisin on tieto, että maineikas pukutehdaskin kuolee, kun rättejä saadaan pilkkahinnalla muualta. Pukutehtaan laatutuotteet ovat liian kalliita, kestävätkin ties kuinka pitkään.

Samaan syssyyn luovutaan perinteisestä lipallisesta päähineestä ja siirrytään mm. Australian armeijan käyttämään lierilerppahattuun, siihen joita meillä on kesämökeillä ja kasvimailla pidetty iät ajat.

Kun siis kaikki kilpailutetaan, miksei tehdä lopullista ja kaiken kattavaa ratkaisua, kilpailutetaan koko armeija! Katsotaan mistä halvimmalla saadaan.

Jostakin Etelä-Amerikasta saataisiin kenties upeissa univormuissa tusinakenraaleita halvalla ja Retuperän WPK:n ihanalla soinnilla marsseja tahdittavia soittokuntia. Otetaan halvin joka suunnasta ja näin puolustusmenot laskevat.

Ulosliputetaan niitä laivojakin, miksei samantien armeijaakin, nythän on niin rauhallista, että samahan se keitä varuskunnissa asuu!

M.V.

Hämeenlinna