Uutiset

Kilpailutuskiista voi ratkaista Työsykkeen kohtalon

Markkinaoikeus päätti äänestystuloksella 2-1, ettei Riihimäen seudun terveyskeskuskuntayhtymä olisi saanut ottaa työterveyshuoltoyhtiö Työsykettä työterveyspalveluidensa tarjoajaksi vuoden vaihteessa ilman tarjouskilpailua. Markkinaoikeuteen asian vei yksityinen Attendo MedOne, joka hoiti työterveyspalveluita Riihimäellä vuoden 2009 loppuun.

Riihimäen terveyskeskuskuntayhtymä aikoo valittaa markkinaoikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Hämeenlinnan kaupunki päätti maanantaisessa kokouksessaan, että myös se valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Työsykkeen omistavat tällä hetkellä Hämeenlinnan kaupunki ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri. Myös Riihimäen seudun terveyskeskuskuntayhtymä haluaa ostaa osuuden Työsykkeestä, mutta kauppa on oikeuskäsittelyn vuoksi kesken.

Keskeisenä kiistakysymyksenä on, voidaanko Työsyke laskea kaupungin sisäiseksi yhtiöksi, vaikka se tarjoaa työterveyspalveluita lakisääteisen velvollisuutensa vuoksi myös pienyrittäjille. Kunnat voivat ostaa palveluita ilman kilpailua vain sisäisiltä yhtiöiltään.

Jos korkein hallinto-oikeus päätyy markkinaoikeuden kanssa samaan tulokseen ja kilpailutus on tehtävä, voi koko Työsykkeen tulevaisuus vaarantua, arvioi Riihimäen kaupungin hallintojohtaja Jussi Savola. (HäSa)

Lue lisää tiistain Hämeen Sanomista.

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic