Uutiset

Kilpailuvoittaja laulaa Sibeliusta

Sibeliuksen syntymäkaupunkisäätiö jatkaa nuorten kilpailuvoittajien esittelyjä. Helmikuussa kuultiin Lappeenrannan laulukilpailun voittanutta baritonia Aarne Pelkosta. Sunnuntaina 23.3. on vuorossa sopraano Tuuli Takalan konsertti Raatihuoneella.

Takala voitti viime vuonna Timo Mustakallio -laulukilpailun sekä Kangasniemen laulukilpailun. Kuluneen talven aikana hän on debytoinut Kansallisoopperassa, ja ensi kesänä on vuorossa solistitehtävä Taikahuilun Yön kuningattarena Savonlinnan oopperajuhlilla.

Hämeenlinnassa Tuuli Takala laulaa pianisti Erkki Korhosen säestyksellä Jean Sibeliuksen, Claude Debussyn ja Richard Straussin lauluja.

– Nämä kolme aikalaissäveltäjää uudistivat omana aikanaan säveltaidetta. He myös seurasivat toinen toistensa tuotantoa, Erkki Korhonen perustelee.

Richard Strauss oli syntynyt vuotta aiemmin kuin Jean Sibelius, eli hänen syntymänsä 150-vuotisjuhlavuotta vietetään tänä vuonna. Claude Debussyn syntymästä on 152 vuotta.

Sibeliukselta kuullaan muun muassa kevään riemua henkivä laulu Vårförnimmelsel, jonka aihion Sibeliuksen kerrotaan saaneen nuoruudessaan kevätjäillä Hämeenlinnan Vikmaninlahdella.

Lisäksi ohjelmassa on muun muassa Sibeliuksen kukkalaulujen sarja sekä muita luontoa ja rakkautta henkiviä teoksia.

Konsertti alkaa sunnuntaina kello 17.

 

Asiasanat