Uutiset

Kinga Kasprzak HPK:n lentopallojoukkueeseen

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaava HPK saa uuden pelaajan. Seura on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolalaisen yleispelaajan Kinga Kasprzakin kanssa.

Kasprzak, 29, on pelannut Puolan maajoukkueessa 48 ottelua. Hän on muun muassa juhlinut CEV cupin voittoa vuonna 2013 puolalaisen MKS Muszynan riveissä.

Puolan mestaruuden, Puolan cupin ja Puolan supercupin Kasprzakin seura voitti 2011. Ulottuva, 188-senttinen, lentopalloilija pelasi kotimaassaan vuosina 2002–2013 viidessä eri seurassa.

Kasprzak on pelannut myös Kiinassa, Turkissa ja Azerbaidžanissa. Tällä kaudella hän on pelannut israelilaisessa Hapoel Ironi Kiryat Ata -seurassa, mutta purki sopimuksensa tammikuun 18. päivänä.

– Seura irtisanoi kaikki ulkomaalaiset pelaajansa ja valmentajansa. Me saimme vihiä asiasta ja pääsimme aika pian sopimukseen Kasprzakin kanssa, kertoo HPK-naisten toimitusjohtaja Ville Kalliomäki.

HPK:lle tuli ajankohtaiseksi uuden pelaajan hankinta jo joulukuussa, kun yhdysvaltalainen Hillary Hurley siirtyi Etelä-Korean liigaan.

Hurleyn tilalle oli ehdolla nuori yhdysvaltalaispelaaja Michelle Strizak, joka kävikin jo Kerhon testissä, mutta hän ei vakuuttanut seuran valmennusjohtoa. Kerhoon oli tässä vaiheessa tarjolla useampikin pelaaja, mutta heidän kanssaan asiat eivät edenneet try out -näyttöön saakka.

HPK:lla oli jo välillä täysi kokoonpanokin joukkueenjohtaja Anna Borichevan innostuttua uudelleen pelihommista. Hän kuitenkin loukkasi jalkansa lauantain Suomen cupin välieräottelussa Oriveden Ponnistusta vastaan.

– Kyllä meillä taisi käydä nyt onni onnettomuudessa. Kasprzakin tilanne oli tiedossamme jo jonkin aikaa, mutta tosissamme ryhdyimme hommiin vasta lauantaina cupin välieräottelun jälkeen. Meillä kävi todella hyvä tuuri, sillä tässä vaiheessa kautta uusien ja riittävän tasokkaiden pelaajien värvääminen ei onnistu ihan tuosta vaan, Kalliomäki muistutti.

Kinga Kasprzak saapuu Hämeenlinnaan keskiviikkona.

– Kentälle hän hyppää niin pian kuin mahdollista. Keskiviikon liigaottelussa Pihtiputaalla hän ei kuitenkaan vielä pelaa, arvelee Kalliomäki. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic