Uutiset

Kippari käynnisti ilonpidon

Hämeenlinnan Pallokerho ei ole vuosien saatossa tupannut häviämään omia juhlapelejään, eikä se tehnyt niin lauantainakaan.

Kerho oli jääkiekkoliigan syyskauden viimeisessä ja omassa 85-vuotisjuhlaottelussaan jatkoajalla Lukkoa terävämpi ja pääsi iltajuhlaansa hymyssä suin. Kapteeni Joonas Vihko suti Tuomas Vänttisen mainion syötön Ryan Zabolskin ohi jatkoajan viimeisellä minuutilla ja ratkaisi Kerholle 2–1 (0–1, 1–0, 0–0) -voiton.

Vänttinen oli Kerhon tehomies Lukkoa vastaan. Hän oli syöttämässä myös Ville Järveläisen toisessa erässä ylivoimalla tekemää 1–1-tasoitusta.

– Keskityimme pelaamaan ihan normaalisti. Meille oli tullut pari tappiota, eikä hyvä joukkue yleensä häviä kahta peliä enempää putkeen. Pisteet olivat tärkeät, oli kyseessä juhlapeli tai ei. Pisteitä ei tule yhtään enempää. Nyt on helkatin hyvä lähteä viettämään pikkujouluja, Vänttinen sanoi.

Kerhon voittomaali oli hieno sommitelma.

– Huusin Jykälle (Niemi), että jättää kiekon. Hyvin hän onneksi – jopa Jykäksi – älysi sen jättää. Jone polki takatolpalle ja sinne löytyi takaovi. Jone sanoi, että meinasi laittaa kiekon vielä takatolpasta ohi, mutta onneksi ei, Vänttinen nauroi.

Kapteeni Vihkolle maali maistui.

– Pelin voittaminen ja itselle vielä maali totta kai maistuivat. Itsellä, kuten joukkueellakin, on vaikeampi jakso takana. Kaksi edellistä peliä olivat tosi huonoja. Tänään ryhdistäydyimme juhlapelissä ja mielestäni ansaitsimme voiton, Vihko sanoi.

Liaanisäännöt

HPK:n ja Lukon välinen ottelu oli viihdyttävä, vauhdikas ja fyysinen. Kumpikin joukkue olisi voinut voittaa sen jo kolmen erän aikana, mutta sekä Kerhon maalivahti Juuse Saros (38 torjuntaa) että Lukon Zabolski (20 torjuntaa) olivat erinomaisia.

– Tiesimme, että peli on melkoista roikkumista ja kahvaamista. Tuntuu, että välillä on viidakon liaanisäännöt. Kaksin käsin sai roikkua ja tuota jengiä vastaan joutui painimaan. Paketti pysyi kuitenkin aika hyvin kasassa 60 minuuttia ja Jupe otti pari loistavaa koppia. Sehän on hänen hommansa, mutta aika hyvin hän piti meitä pystyssä muutamassa paikassa, Vänttinen kehui.

Hyvä syksy

HPK nousi lauantain voitollaan viidenneksi HIFK:n ohi. HIFK:lla on vielä kaksi ottelua jäljellä ennen taukoa ja se voi HPK:n ohi vielä nousta, mutta joka tapauksessa Kerho on jouluna liigassa kuuden joukossa.

– Tässä vaiheessa sijoitus on ihan hyvä, mutta aika kova tammikuu meillä on edessä. Nyt huilaamme ja treenailemme vähän aikaa. Tänään törttöillään illassa. Joskus siihen saadaan lupa, joten tänään vedetään sirkkatälli otsassa, sentteri veisteli.

Vänttisen mukaan pelihommat pystyy unohtamaan vapaiden aikana helposti.

– Ainakin henkilökohtaisesti pystyn siihen. Ei näitä asioita tule enää kotona pyöriteltyä. Tuskin putkimieskään putkia hirveästi miettii, kun lähtee töistä kotiin.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen kehui aiheesta ottelun tasoa.

– Tänään pelattiin pirun laadukas jääkiekko-ottelu, kamppailua, riistopelaamista ja molemmat joukkueet puolustivat hyvin. Saimme hyvän startin kahden tappio-ottelun jälkeen. Olen tyytyväinen koko joukkueen ilmeeseen. Siellä oli selvästi intohimoa ja halua joka pelaajalla. Olen myös tyytyväinen syksyn pistesaldoon. Kevättä kohden on hyvä mennä, Arvonen sanoi. (HäSa)

Asiasanat