Uutiset

Kiri jäi vaihteeksi näkemättä

Aina ei voi onnistua loppuhetkillä.

Hämeenlinnan Pallokerhon tämän kauden otteluissa on voinut loppuun asti uskoa, että Kerho raapii itselleen väkisin jääkiekon liigapisteitä. Perjantaina kokenut sarjakärki Rauman Lukko piti kuitenkin kotikentällään huolen, ettei Kerho tullut lopussa rinnalle. Lukko otti joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa voiton maalein 4–2 (0–1, 3–1, 1–0).

HPK:n tehomies oli totutusti liigan pistepörssin kärkimies Jesse Saarinen. Saarinen teki Kerhon avausmaalin Eero Somervuoren ja Zach Hamillin syötöstä ja oli alustamassa Somervuoren 2–2-tasoitusta Ossi-Petteri Grönholmin kanssa.

– Kova joukkue oli kyllä vastassa. Meillä oli alla parin viikon tauko, mutta olemme harjoitelleet hyvin ja pääsimme mielestäni hyvällä tempolla peliin mukaan. Ihan loppuun asti se ei kuitenkaan tällä kertaa riittänyt, mietiskeli Saarinen, jolle perjantain kamppailu oli liigauran 500:s..

Kokenut ja kova Lukko

Lukko osoitti perjantaina, ettei se pelaa turhaan liigan kärkipaikalla. Isokokoinen ja vahva joukkue aiheutti vieraille ongelmia omassa päässä, jos Kerho ei päässyt alueeltaan riittävän nopeasti kiekon kanssa pois. 3-2-johtoasemassa se pelasi järkevästi. Keskialue oli tiukasti tukossa, eikä HPK päässyt viiden miehen linjasta kovin helpolla ohi.

– Varsinkin kolmannen erän takaa-ajoasemassa puskimme päätä seinään. Lukko puolusti kurinalaisesti. Joukkueessa on paljon isoja pelaajia, joiden ohi oli hankala päästä. Meidän olisi pitänyt yrittää jotenkin muuten kuin keskialueen pienillä syötöillä. Hyökkäysalueella emme päässeet keskustaan, vaikka joitakin hyviä myllyjä meillä oli. Ei meille oikein kunnon kiriä tullut, Saarinen myönsi.

Erotuomarikaksikon Petri Lindqvist–Aleksi Rantala linja oli sallivampi kuin ennen taukoa oli totuttu. Saariselle se sopi.

– Muutaman tilanteen olisi voinut ehkä viheltää, mutta mielestäni linja oli samanlainen molemmille. Peli oli kova kamppailuottelu, jollaista on varmaan kivampi katsoakin. Kentällä taklattiin, käännettiin ja väännettiin, Saarinen sanoi.

Kerholaisia sapetti lopussa eniten tilanne, jossa Juha Koivisto poistui kentältä Ville Niemisen käsittelyn jälkeen naama veressä. Nieminen ei saanut tilanteesta rangaistusta.

Hamill tuli Viedenskyn tilalle

Kerho joutui laittamaan hyökkäysketjujaan uuteen uskoon, koska slovakkisentteri Marek Viedensky ei ollut pelikuntoinen. Hänen paikkansa Saarisen ja Somervuoren välissä otti Zach Hamill.

– He ovat erilaisia pelaajia. Zach on hyökkäysvoittoisempi. Marek hoitaa niin tunnollisesti omaa päätäkin, ettei peli ollut tänään ehkä ihan yhtä hyvin tasapainossa. Kumpikin on kuitenkin laatupelaaja. Molempien kanssa on kiva pelata, Saarinen sanoi.

HPK:n maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen kiitteli omiensa työmoraalia tappionkin jälkeen.

– Näinkin käy aina välillä. Pelasimme kuitenkin ihan hyvin. Taistelimme, raastoimme ja revimme, mutta emme kuitenkaan ihan yhtä hyvin kuin Lukko. Se repi ja raastoi aavistuksen paremmin. En kuitenkaan häpeä esitystä pätkääkään. Joukkueen työmoraali oli hyvä heti tauon jälkeen. Lauantaina on jo uusi kapina, jolloin ei toivottavasti tarvitse tapella kuudetta kenttäpelaajaa vastaan, Lehtonen sanoi.

Kerho kohtaa lauantaina kotiottelussaan Turun Palloseuran. (HäSa)

Asiasanat