fbpx
Uutiset

Kirittäret piti mestarit kurissa

Naisten superpesiksen runkosarjan voittanut Jyväskylän Kirittäret otti ensimmäisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen keskiviikkona lyömällä finaalien avauskohtaamisessa tamperelaisen Manse PP:n lukemin 2-0 (3-2, 2-1).

Finalistit esittivät parastaan ulkokentällä, mutta sisäpelissä jäi petrattavaa. Molemmat joukkueet pääsivät 13 kertaa kokeilemaan kotiutusta.

– Se oli erittäin tiukkaa vääntö niin kuin osattiin odottaa. Me olimme juuri tuon verran parempia sekä sisällä että ulkona. Tänään ei annettu räpylästä kaverille juoksuja, Kirittärien sisäpeliä johtanut lukkari Mari Mantsinen summasi.

Puolustava mestari Manse PP sortui hermoiluun sisäpelissä, vaikka joukkueella on pieni kokemusetu vastustajaan nähden. Tamperelaiset eivät ole tällä kaudella kukistaneet kertaakaan Kirittäriä.

– En vielä ehkä puhuisi henkisestä yliotteesta, mutta on totta, ettei kaveri ole meitä vielä voittanut. Lauantaina on kuitenkin Tampereella kova peli luvassa, Kirittärien parhaana palkittu Mantsinen totesi.

Jyväskyläläisten pelinjohtajaa Jussi Viljasta lämmitti joukkueen vahva henkinen tila. Keskisuomalaisista vain neljä pelaajaa on aiemmin esiintynyt superpesiksen loppuotteluissa.

– Meillä on paljon nuoria ensikertalaisia joukkueessa. Peli ei lankaantunut eikä me menty lukkoon, vaikka meillä tuli muutamia helppoja virheitä. Se kasvattaa joukkueen DNA:ta, kolmella vuosikymmenellä Suomen mestaruutta juhlinut Viljanen hehkutti.

Manse PP:n pelinjohtaja Jarkko Pokela pettyi omiensa suorituksiin avauskohtaamisessa.

– Kaveri oli vähän edellä joka osa-alueella. Me ei ansaittu voittoa tänään. Harmittaa, että monta ajolähtöä meni ihan puuroksi. Lauantaina ollaan kotikentällä taatusti kovemmassa iskussa, Pokela vannoi.

– Tuntui vähän, että tultiin tänne vain katselemaan, että missä mennään. Me hermoiltiin liikaa varsinkin sisällä. Ulkopeli oli ihan ok, vieraiden parhaana palkittu Mira Kolehmainen säesti.

Ottelusarja jatkuu lauantaina Manse PP:n kotikentällä. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Asiasanat

Menot