Uutiset

Kirjailija Maija Paavilaiselle kirkon tiedonjulkistamispalkinto

Evankelisluterilaisen kirkon tiedonvälityspalkinnon sai tänä vuonna hämeenlinnalainen kirjailija ja aforismipiirtäjä Maija Paavilainen. Tunnustus tuli erityisesti hänen piirrosaforismeistaan.

– Hienoltahan se tuntuu ja samalla myös ihmettelen, että vanha ruustinna huomataan. Työ jatkuu edelleen, sanoo Paavilainen palkinnosta.

Tuottelias Paavilainen on muun muassa piirtänyt ja kirjoittanut 36 vuoden ajan kristilliseen Kotimaa-lehteen.

Vuonna 1945 syntynyt Paavilainen on julkaissut vuodesta 1986 lähtien yhteensä 44 aforistista piirroskirjaa ja taiteilija Rafael Wardin elämäkerran Valo varjossa vuonna 2003. Edelleen Paavilainen piirtää Kotimaa-, Sotilaskoti- ja Emäntä-lehtiin.

Kirkkohallituksen mukaan Paavilainen on pitänyt esillä kristinuskosta nousevaa toivoa ja armollisuutta vuosikymmenten ajan. Hän saa kiitosta myös uusista ideoista ja tuoreesta tavasta esittää uutta sanottavaa.

Perusteluissa sanotaan, että palkitulla on taito nähdä suurempia merkityksiä pienissä asioissa ja auttaa myös toisia näkemään ne.

Naisen elämä innoittajana

Paavilaisen piirrosaforismien aiheet liittyvät usein arkiympäristöön. Kirjailija on pohtinut ja kuvannut etenkin naisten elämää.

– Saan vieläkin koko ajan palautetta vuonna 1998 julkaistusta Naisten sauna -teoksesta. Nainen saa olla juuri niin kaunis kuin Jumalan sivellin on luonut.

Paavilaisen kädenjälkiä pääsi ihailemaan myös ennen joulua Hämeen Sanomissa julkaistussa joulukalenterissa.

– Olen elänyt ihanan, rikkaan elämän. Kiitos kuuluu myös aviomiehelle. Hän on antanut minun temmeltää.

Kirkon tiedonvälityspalkintoa on jaettu vuodesta 1975, ja se on arvoltaan 5 000 euroa. Kirkkohallitus myöntää tunnustuksen vuosittain. (HäSa)

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic