Uutiset

Kirjastoautojen reviiri laajenee koko uuden kunnan alueelle

Kirjastoautot kiertävät vuodenvaihteen jälkeen koko uuden Hämeenlinnan alueella. Lammin, Hauhon ja nykyisen Hämeenlinnan lisäksi kirjat kiertävät renkailla Tuuloksessa, Rengossa ja Kalvolassa.

Kuntaliitoksen jälkeen Hämeenlinnan kirjastotoimi saa käyttöönsä toisen auton. Hämeenlinnan ”Pietarin” lisäksi kyliä kierretään Lammin ”Aarolla”.

Laajemman alueen kattamiseksi joitakin pysäkkejä karsitaan Hämeenlinnan ja Lammin alueelta. Pysäkeistä poistuu vähiten käytettyjä.

– Lammilla joitain pysäkkejä on yhdistelty. Lammi on siinä mielessä erilainen kuin muut liitoskunnat, ettei siellä ole kyläkeskuksia, vaan se on oikeastaan haja-asutusaluetta, miettii kirjastoauton osastonjohtaja Tuija Vahtero Hämeenlinnan kirjastosta.

Kirjastoauto toivotetaan tervetulleeksi tulevalla uudella reviirillä.

– Olemme jo sopineet, että käytämme autoa oikein ahkerasti. Edellisen kerran täällä on kulkenut kirjastoauto noin kaksikymmentäviisi vuotta sitten. Tämä on iso asia etenkin lapsiperheille ja vanhoille ihmisille, sanoo kalvolalaisen Rimmilän kyläyhdistyksen sihteeri Reija Lindqvist. (HäSa)

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic