Uutiset

Kirkkoherranvirasto siirtyy Tuulostorille

Tuuloksen seurakunnan kirkkoherranvirasto siirtyy Tuulostorille, huonekalukirpputorin yhteyteen, ensi viikon torstaina 25. elokuuta.

Tuuloksen vanha pappila tuhoutui tulipalossa keväällä. Tähän asti kirkkoherranvirasto on toiminut pappilan Syrjäntaan seurakuntakeskuksessa.

Kirkkoherranvirasto on avoinna torstaisin ja papin päivystys virastossa samoin torstaisin. Seurakunnan diakonian päivystys on seurakuntakeskuksessa perjantaisin.

Vanhan pappilan kohtalosta järjestetään keskustelutilaisuus maanantaina 22. elokuuta Syrjäntaan seurakuntakeskuksessa. Tilaisuuden kutsuu kokoon Tuuloksen seurakuntaneuvosto.

Seurakuntaneuvoston tarkoitus on, että seurakuntalaiset ja muut kiinnostuneet keskustelevat pappilan ja kirkkoherranviraston tilanteesta.


Pappilan rauniot on raivattu

Tuuloksessa toivotaan, että pappila rakennetaan uudelleen tuhoutuneen paikalle. Sen takia seurakuntalaisia huolestuttaa, että pappilan rauniot on kesän aikana raivattu. Myös kivijalka purettu.

-Nämä vanhat kiinteistöt ovat rakkaita ja tärkeitä nimenomaan tuuloslaisille. Keväällä tuuloslaiset ilmaisivat selkeästi yhteiseksi tahdokseen, että Pappilan mäelle nousisi uusi virasto ja pappila, kirkkoherran Petri Laine sanoo.

Tuuloslaiset ovat saaneet sympatiaa mm. Hauhon Niskavuori Näyttämöltä ja Hauhon rouwasväenyhdistykseltä, jotka ovat tempaisseet kesällä pappilan uudelleenrakentamisen puolesta.


Korvauksista päätös syksyllä

Seurakunnan taloudesta vastaava Hämeenlinnan seurakuntayhtymän on miettinyt ja neuvotellut vakuutusyhtiön kanssa, ottaako se pappilan vakuutuskorvaukset kertakorvauksena vai rakennetaanko pappila uudelleen.

Kiinteistötoimen johtokunta esitti kertakorvausta. Yhteinen kirkkoneuvosto jätti korvausasian keväällä pöydälle lisäselvityksiä varten. Yhteinen kirkkovaltuusto päättää pappilan vakuutusrahojen käytöstä syksyllä. (HäSa)