Uutiset

Kirkolliskokousvaalit edessä helmikuussa

Kirkon korkeimpaan päättävään elimeen, kirkolliskokoukseen, valitaan uudet edustajat ensi vuoden helmikuussa. Kirkolliskokouksessa on yhteensä 96 edustajaa, joista 64 on maallikoita ja 32 pappeja. Tampereen hiippakunnasta kirkolliskokoukseen valitaan kymmenen maallikkoa ja viisi pappisedustajaa.

Samassa yhteydessä 13. helmikuuta järjestetään hiippakuntavaltuustovaalit. Hiippakuntavaltuusto on tuomiokapitulin rinnalla toinen hiippakunnan asioista päättävä elin. Hiippakuntavaltuustossa on neljätoista maallikkojäsentä ja seitsemän pappia.

Vuoden 2010 seurakuntavaaleissa valitut luottamushenkilöt äänestävät maallikkoedustajat sekä uuteen kirkolliskokoukseen että hiippakuntavaltuustoihin. Hiippakuntien papit puolestaan äänestävät pappisedustajat kumpaankin toimielimeen.

Kirkolliskokouksen ja hiippakuntavaltuuston nelivuotiset toimikaudet alkavat toukokuun alusta ja päättyvät huhtikuun 2016 lopussa.

Tampereen hiippakunnassa on maallikkoehdokkaita yhteensä 62 ja papiston ehdokkaita on 45.

Kirsi Ojansuu-Kaunisto kirkolliskokousehdokas

Tampereen hiippakunnassa kirkolliskokousvaalien pappisehdokkailla on kolme eri valitsijayhdistystä.

Kansankirkon rakentajat -valitsijayhdistyksen kantahämäläiset pappisehdokkaat ovat kirkkoherra Tuomas Hynynen Lopelta, kappalainen Heikki Toivio Forssasta ja kirkkoherra Tapani Vanhanen Hauholta. Ehdolla on myös kirkkoherra Jari Kemppainen Pälkäneeltä.

Ihmisen ja kirkon puolustajat -valitsijayhdistyksen pappisehdokkaita ovat seurakuntapastori Kaiju Himanen Janakkalasta, hiippakuntasihteeri Mikko Sulander Hämeenlinnasta ja kappalainen Satu Suonperä Hämeenlinnasta. Ehdolla on myös seurakuntapastori Teemu Salminen Sääksmäen seurakunnasta.

Yhdessä kirkkomme parhaaksi -valitsijayhdistyksen pappisehdokkaita ovat pastori Mikko Aalto Ryttylästä, kirkkoherra Jyrki Koivisto Jokioisilta ja pastori Pekka Rahkila Hämeenlinnasta.

Maallikkoehdokkaita kirkolliskokousvaaleissa on viidestä eri valitsijayhdistyksestä.

Kirkkodemareita edustaa Aarne Kauranen Hämeenlinnasta.

Yhdistynyttä seurakuntaväkeä ovat Aulis Ansaharju Hämeenlinnasta, Leif Nummela Tervakoskelta, Leena Pietilä Hämeenlinnasta ja Pauli Rämö Forssasta.

Kirkko keskellä arkea ja juhlaa -valitsijayhdistyksessä ovat Auvo Taponen Janakkalasta ja Ritva Viitala Hattulan Parolasta.

Kirkon puolustaja -valitsijayhdistyksessä ovat Anniina Iivonen Hämeenlinnasta ja Kirsi Ojansuu-Kaunisto Hämeenlinnasta.

Kokoomusta edustavat Jorma Heikkilä Riihimäeltä ja Marja-Leena Korpela Forssasta sekä Matti Huomo Pälkäneeltä.

Hiippakuntavaltuustoon ehdolla yli 60 maallikkoa

Kansankirkon rakentajat -valitsijayhdistyksestä pappisehdokkaina kirkkoherra Tapani Vanhanen Hauholta sekä kirkkoherra Jari Kemppainen Pälkäneeltä ja Pälkäneen Luopioisissa asuva Kangasalan seurakunnan pappi Henri Lehtola.

Ihmisen ja kirkon puolustajat -valitsijayhdistyksessä on pappisehdokkaana seurakuntapastori Ilkka Wiio Forssasta.

Yhdessä hiippakuntamme parhaaksi -valitsijayhdistyksessä ovat mukana pastori Mikko Aalto Ryttylästä, kirkkoherra Jyrki Koivisto Jokioisilta, pastori Pekka Rahkila Hämeenlinnasta ja kansanlähetysopiston rehtori Niilo Räsänen Ryttylästä.

Kirkkodemareista on maallikkojäsenenä ehdolla Eeva-Liisa Hellstén Riihimäeltä.

Yhdistynyt seurakuntaväki -valitsijayhdistyksessä ovat mukana Jarmo Kulmala Hämeenlinnasta, Pauli Rämö Forssasta ja Riitta Suonurmi Lopelta.

Kirkonpuolustajissa ehdokkaana on Kaarina IIvonen Hämeenlinnasta.

Kirkko keskellä arkea ja juhlaa -valitsijayhdistyksessä ovat Marja-Leena Kuparinen Lopen Topenolta, Ulla Lähdekorpi Jokioisilta, Liisa Pura Tammelan Portaasta, Ritva Viitala Hattulan Parolasta ja Hannu Ylitalo Forssasta.

Kokoomuksen ehdokkaana on Matti Huomo Pälkäneeltä. (HäSa)