Uutiset

Kirkonkulman bussiyhteydet

Vekka-liikenne kohtelee Kirkonkulmalla asuvia asiakkaitaan pöyristyttävän kehnosti. Helsinkiin menevälle junalle on vuorokaudessa yksi bussivuoro, joka sekin jäi viime viikon maanantaina ’yllättävän’ pakkaskelin takia ajamatta.

Kysyin jo syksyllä Vekka-liikenteeltä, miksi linjoja 15 ja 12 ei voi laittaa kiertämään Kirkonkulman ja Rantatien reittiä vastakkain. Silloin meillä Harvialantien länsipuolella asuvillakin olisi yhteys Helsinkiin meneville junille.

Sain Tapio Vekalta vastaukseksi jotain sellaista, että aikataulut ovat niin kireät, että ei ehditä asiakkaita ottamaan. Ehdotankin nyt uudestaan, että bussi 15 alkaa kulkea kaupungista tultaessa reittiä Harvialantie-Rantatie-Tarvasmäen alue-Kirkonkulmantie-Rautaruukintie-Harvialantie. Näin palveltaisiin Harvialantien länsipuolellakin asuvia edes jotenkuten. Ellei sitten satu yllättäviä pakkaskelejä.

Maanantaiaamuna useat koululaiset jäivät pysäkeille, kun eivät mahtuneet bussiin, joka oli kuin ihmeen kaupalla saatu käyntiin. En tiedä kummat olivat suuremmassa vaarassa: ne jotka jäivät pakkaseen vai ne, jotka ahdettiin ruosteiseen sardiinipurkkiin.

Omat menetykseni, jäivät tällä kertaa siihen, että jouduin ostamaan lipun konduktööriltä muutaman euron lisähintaan. Maksaako Vekka?

Olli Rantanen

Käikälä, Hämeenlinna

Päivän lehti

21.1.2020