Uutiset

Kirsi Voutilainen puursi kaksi tutkintoa

Kirsi Voutilainen juhlii tänään kahta tutkintoa ja neljää taakse jäänyttä, tiivistä työvuotta. Uurastus tuotti ylioppilaslakin lisäksi media-assistentin kelpoisuuden.

Voutilainen on ensimmäinen Riihimäen ammattioppilaitoksen oppilas, joka on suorittanut ammattitutkinnon ja ylioppilastutkinnon uuden ja joustavan mallin mukaisesti. Riihimäen lukion rehtori lakittaa Voutilaisen tänään ammattioppilaitoksen kevätjuhlassa.

Kahden tutkinnon suorittaminen samanaikaisesti oli rankkaa, Voutilainen myöntää.

– Minulle oli kuitenkin helpotus, että pohjalla oli yksi vuosi lukiota, kun aloitin ammattioppilaitoksessa, hän toteaa.

Ei aikaa
lukulomalle

Opiskelu tapahtui pääasiassa jaksoittain niin, että lukiota ja ammatillisia opintoja käytiin eri aikaan. Jonkin verran päällekkäisyyttä toki tuli.

– Ylioppilaskirjoitusten aikaan piti käydä ammattioppilaitoksella tunneilla, joten lukulomaa ei ollut. Jos taas olisin lukenut enemmän, olisivat tuloksetkin ehkä olleet paremmat. En kuitenkaan viitsinyt ajaa itseäni piippuun, Voutilainen miettii.

Ylioppilaskirjoitukset Voutilainen hajautti kahdelle keväälle ja yhdelle syksylle. Kirjoitusten tuloksiin hän kertoo olevansa tyytyväinen. Tänä keväänä kirjoitusten ohessa Voutilainen pinnisteli työharjoittelun sekä ammattioppilaitokselle tekemänsä näyttötyön parissa.

Pakko
sitoutua asiaan

Opiskeluaikana tuli tutuksi kaksi erilaista opiskelumaailmaa.

– Opiskelu näissä kouluissa on erilaista. Ammattioppilaitoksella tehdään paljon projekteja ryhmissä ja lukiossa taas puurretaan enemmän yksin. Täällä (ammattioppilaitoksella) ilmapiiri on tiiviimpi, Voutilainen analysoi.

Kahden tutkinnon suorittaminen samanaikaisesti vaatii Voutilaisen mielestä rutkasti työtä ja asiaan sitoutumista.

– Sitä pitää todella haluta, muuten ei jaksa, hän tiivistää.

Juhlien jälkeen on aika palata todellisuuteen. Työnhaun Voutilainen on jo aloittanut, lisäksi hän on hakenut jatkokoulutuspaikkaa ammattikorkeakoulusta Hämeenlinnasta.

– Kirjoittaminen, ohjelmointi ja nettiin liittyvät asiat kiinnostavat. Jotain niihin liittyvää haluaisin tehdä, hän toteaa.

Riihimäen ammattioppilaitokselta valmistuu tänään 119 uutta ammattilaista.

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic