Uutiset

Kirstulaan massiivinen autokaupan keskittymä

Yksityiset sijoittajat, Sunny Trading Ltd yhteityökumppaneineen, ovat yhdessä Hämeenlinnan kaupungin ja Kehittämiskeskus Oy Hämeen kanssa käynnistämässä valtavaa kiinteistökehityshanketta ns.Kirstulan kolmion alueella. Hankkeen toteuttaa perustettava projektiyhtiö.

Hankkeen sisältöä kuvaillaan kansainvälisesti ainutlaatuiseksi. Tarkoitus on tutkia mahdollisuutta perustaa iso keskittymä, johon tulee 10-12 autojen maahantuojan autonäyttely ja -myynti. Lisäksi suunnitteilla on vaihtoautojen myyntiä, varaosamyyntiä sekä huoltopalveluita ja monenmoisia oheispalveluita.

Palvelut sijoittuvat kahdeksaan kerrokseen taloon, joka on tavallisen 12-kerroksisen talon korkuinen. Sen suuruus on noin 80 000 kerrosneliömetriä ja kustannusarvio noin 70 miljoonaa euroa. Se sijoittuu 27 hehtaarin tontille moottoritien ja radan väliin.

Lähtötilanteessa ennakoidaan, että kiinteistön valmistuessa alueella tulisi olemaan noin 1 500 työpaikkaa. Välillisten työpaikkojen määräksi arvioidaan noin 2 500 ja rakennusaikaisten työpaikkojen määräksi noin 300 henkilötyövuotta.

Parhaillaan etsitään ulkomaisia sijoittajia. Hanke varmistuu ensi keväänä. (HäSa)

Päivän lehti

3.4.2020