fbpx
Uutiset

Kirstulan autokaupan keskus kellahti vaakatasoon

Kirstulan mega-autotalo kellahtaa kumoon, jos Sunny Car Centerin nokkamiehen Markku Ritaluoman viimeisin suunnitelma toteutuu.

Alunperin Kirstulan kolmioon suunniteltiin kahdeksankerroksista, noin 80 000 kerrosneliön jättiautokauppaa.

Ritaluoma kuitenkin kertoi pari viikkoa sitten Talouselämä-lehdessä, että talosta on tulossa nelikerroksinen. Kerrosneliöitä on kuitenkin yhtä paljon kuin alkuperäisessä suunnitelmassa.

Nyt hän sanoo, että talon keskustornista tulee osin neli-, osin viisikerroksinen.

Syyksi Ritaluoma kertoo autokaupan toiveet saada matalampi rakennus.

-Olemme kaataneet talon kumolleen, mutta kerrosneliöitä on alkuperäinen määrä. Ehkä autonkaupan tekeminen monessa kerroksessa oli vielä liian radikaali ajatus Suomeen.

Vuokralaisia julki piakkoin

Ritaluoma korostaa, että alkuperäinen konsepti kuitenkin pitää. Hän myös lupaa, että alue saa myös korkean maamerkkinsä.

-Teemme juuri arkkitehtitoimiston kanssa uutta suunnitelmaa. Perusautokauppa tulee maan tasoon, käytetyt alas ja uudet autot toiseen kerrokseen.

Ylempiin kerroksiin tulee ainakin ravintolamaailma, josta neuvottelut ovat Ritaluoman mukaan jo hyvin pitkällä. Ylimpään kerrokseen tulee kompleksissa toimivien yritysten hallintoa.

Autokaupalle suunniteltuja tiloja on jaoteltu siten, että pienin mahdollinen tila on 750 neliötä, suurin 6000 neliötä ja monia vaihtoehtoja tuolta väliltä.

-Ne ovat täysin erillisiä tiloja, vaikka sijaitsevat samassa kompleksissa.

Ritaluoman mukaan ensimmäiset vuokralaiset on mahdollista julkistaa huhti-toukokuussa.

-Erilaisia oheispalveluita, ravintolamaailmaa, korjaamopalveluita ja myös auton vähittäiskauppaa.

Vuokraa hän kehuu erittäin kilpailukykyiseksi.

-Se jää alle 15 euroa neliöltä.

Kaavaluonnos nähtävillä

Viikolla Hämeenlinnan maakäytön suunnittelussa ei vielä tiedetty uudesta suunnitelmasta sen enempää kuin lehdestä oli luettu.

-Kyllä meillä täällä se artikkeli kiersi, arkkitehti Markku Kaila kertoo.

Yhdyskuntalautakunta käsitteli viime viikolla Kirstulan kolmion kaavamuutoksen luonnosta ja asetti sen nähtäville 6. huhtikuuta asti.

Tässä luonnoksessa on vielä mukana kahdeksankerroksinen torni.

Kortteliin on suunniteltu sijoittuvan muun muassa ajoneuvojen myyntiä, varaosamyyntiä, huolto- ja korjausliikkeitä, autovuokraamoja ja rengasmyyntiä.

Lisäksi alueelle voi rakentaa polttoaineen jakeluaseman, katsastusaseman, ravintoloita ja kahviloita sekä kokous-, opetus- ja näyttelytiloja, lasten liikennekaupungin, kuntosaleja ja mahdollisesti myös henkilökunnan asuntoja.

Nykyinen kaava on hyväksytty vuonna 1992. Siinä alueelle on osoitettu liike- ja toimistorakennusten, teollisuusrakennusten-, asuinrakennusten korttelialueet. Kaavamuutosta tehdään 31 hehtaarin alalle.

Arkkitehti Markku Kaila arvelee, ettei rakennuksen madaltaminen sinänsä tuota ongelmia. Koska neliöt ovat aiemmin suunniteltua laajemmalla alueella, se saattaa vähentää parkkipaikkojen määrää.

Asemakaavaa laatii Pöyry Finland oy. Autokaupan keskusta suunnittelee Arkkitehtitoimisto Sollamo, jolle isot autotalot ovat ennestäänkin tuttuja. (HäSa)

Menot