fbpx
Uutiset

Kirstulan tontin hinta nousee yli 8 miljoonan

Kirstulan jättiautotalon tonttikauppa on tulossa valtuustoon.

Tässä vaiheessa kauppaa käydään noin 30 hehtaarin kokoisen kaava-alueen suurimmasta tontista. Se on kooltaan noin 16 hehtaaria.

Rakennusoikeutta Sunny Car Centerin tontilla on 120 000 kerrosneliötä.

Rakennusoikeuden määrä määrittelee tontin hinnan. Koska maaperä on todettu huonoksi ja sitä on jouduttu käsittelemään, se vaikuttaa hintaan.

Se on 70 euroa kerrosneliöltä. Yhteensä tästä tulee 8,4 miljoonaa euroa.

Myös alueen muut tontit on varattu Sunny Car Centerille kesäkuun 2013 loppuun asti. Ne ovat kuitenkin huomattavasti päätonttia pienempiä.

Autokauppaa ja oheistoimintoja

Kaupunginhallitus käsittelee tontin myyntiä maanantaina. Asia tulee myös kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Kaupan ehdoksi mainitaan, että tontin pitää tulla aiesopimuksen mukaiseen tarkoitukseen, eli alue on varattu nimenomaan tilaa vievän autokaupan ja sen oheispalveluiden käyttöön.

Tähän mennessä Euroopan suurinta autotaloa tavoitteleva yhtiö on tehnyt vuokra- tai aiesopimuksen noin 37 000 kerrosneliöstä.

Uusien autojen myyntitilaa on tosin vuokrattu vain 3 000 neliötä, vaikka autokaupan pitäisi olla keskuksen päätoiminto.

Käytettyjen autojen kaupalle on jo vuokrattu enemmän tilaa, samoin erilaisiin korjaamo- ja huoltotoimintoihin ja muihin oheistoimintoihin.

Uudenlaisia ratkaisuja

Autotaloon on suunnitteilla mukaan muun muassa uudenlainen biopolttoainetta käyttävä Neste Oilin ja Siemensin kehittämä turbiinivoimala.

Jättimäinen rakennus lämmitetään ja kesällä viilennetään sillä ja tuotetaan myös tarvittava sähkö.

Talon yhteyteen tulevat aurinkopaneelit toimittaa Siemens. Niiden tuottamaa energiaa tarjotaan mm. sähköautojen lataamiseen.

Rakennus tehdään puusta. Stora Enso toimittaa puuelementit, muun muassa koko rakennuksen 5,1 hehtaarin suuruisen katon. (HäSa)

Menot