Uutiset

Kirstulassa kaivetaan pian

Kirstulaan suunniteltu autokaupan keskus alkaa muotoutua. Hankkeen vetäjä, Sunny Car Centerin toimitusjohtaja Markku Ritaluoma kertoo, että maanmuokkaus tontilla alkaa viimeistään syyskuun ensimmäisellä viikolla.

-Hanke etenee niin kuin pitääkin. Meidän täytyy tehdä vielä yksi paperi kaupungin kanssa siitä, millä tavalla me edetään. Kun se on tehty, lähdetään suoraan töihin, Ritaluoma toteaa.

Autokaupan mahdollistava asemakaava sai lainvoiman viime viikon lopussa. Viime perjantaina Ritaluoma kumppaneineen jätti sisään hanketta koskevan rakennuslupahakemuksen.

Varsinaiset rakennustyöt alkavat maansiirto- ja liittymätöiden jälkeen tammikuussa 2012. Keskus on tarkoitus avata yleisölle vuoden 2014 alkupuolella.

Torni näkyy myös pimeässä

Suunnittelun edetessä Sunny Car Centerin ulkomuoto ja koko on vaihdellut. Alun perin suunniteltu 8-kerroksinen ja 80 000 neliötä käsittävä keskus on madaltunut pääosin kaksikerroksiseksi.

Painotuoreessa esitteessä tontin rakennusten kokonaispinta-alaksi ilmoitetaan 120 000 neliötä. Se on enemmän kuin esimerkiksi Ideaparkissa tai Itäkeskuksessa. Käytännössä Kirstulan autokaupan keskuksesta on tulossa yhtä suuri kuin Jumbosta ja Myyrmannista, jos ne yhdistettäisiin samalle tontille.

Kauppakeskus näkyy ohikulkijoille jo tänä syksynä. Ritaluoma kertoo jättävänsä vielä tämän viikon aikana tilauksen mainostornista, jonka pitäisi valmistua parin kuukauden sisällä. Tornin on tarkoitus näkyä kauas.

-Näillä näkymin siihen tulee Siemens-yhteistyön tuloksena led-näyttö, joka heijastuu tielle myös pimeään aikaan, Ritaluoma hehkuttaa.

10 myymälää käytetyille autoille

Autokeskuksen toimitilajako alkaa olla selvillä, vaikka tiloista on vuokrattu ennakkomarkkinoinnin aikana vasta reilut 10 000 neliötä.

Ensimmäiseen kerrokseen tulee kymmenen käytettyjen autojen myymälää, kolme vapaa-ajan laitteiden myymälää sekä muun muassa huolto- ja korjaamotiloja.

Toiseen kerrokseen tulee kahdeksan uusien autojen myyntitilaa eli showroomia, 5000 neliötä lämmintä tilaa esittelyautoille, 12 erikoismyymälää sekä galleriakäytävä.

Hallin aulan kohdalle nousevaan 30-metriseen torniin tulevat ravintola- ja toimistotilat.

Sähköautokauppaa aurinkoenergialla

Autokauppaa markkinoidaan ympäristö- ja energiaystävällisenä paikkana.

Sunny Car Center on solminut Siemensin kanssa yhteistyön, jonka tavoitteena on hyödyntää laajasti aurinkopaneeleja hybridi- ja täyssähköautojen latausjärjestelmissä.

Lisäksi liikekeskus tullaan suunnittelemaan mahdollisimman energiaomavaraiseksi hyödyntämällä laajasti aurinkoenergiaa perinteisten energiantuotantomuotojen rinnalla.

Alustavien arvioiden mukaan hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 100 miljoonaa euroa. (HäSa)