Uutiset

Kiskola ja Keränen suomenmestareiksi

Ahveniston Ampumahiihtäjät saavutti lauantain pikamatkojen tavoin seitsemän mitalia myös normaalimatkoilta SM-ampumajuoksujen päätöspäivänä Oulussa. Kun perjantaina viestimitaleita tuli viisi, kolmen kisapäivän yhteismäärä nousi 19 SM-mitaliin.

Sunnuntain kultamitalistit olivat Auli Kiskola (N19) ja Maija Keränen (N15). Molemmissa sarjoissa AAH:n menestys täydentyi kaksoisvoitoilla.

N19-sarjassa osat kääntyivät, kun Kiskola nousi kuudella kilometrillä mestariksi reilun parin minuutin erolla Erika Jänkään. Molempien suoritusta rasitti seitsemän sakkoa. Nea Nikkanen oli seitsemäs. Pikamatkalla Jänkä oli ykkönen ja Kiskola kakkonen sekä Nikkanen neljäs.

Maija Keränen kirkasti pikamatkan hopeansa kultaiseksi. 4 kilometriin kului aikaa 18.34,9 ja Jenni Keräseen eroa kertyi 34 sekuntia. Molemmille tuli yksi sakko. Lauantain mestari Seinäjoen Hiihtoseuran Tiina Mäki-Panula (+0.51/4) jäi tällä kertaa AAH:n kaksikon taakse.

Pensasmaa ja Mäkelä mitalikantaan

Uusina henkilökohtaisen matkan mitalisteina sunnuntaina AAH:sta juhlivat M21-hopeaa Artturi Pensasmaa ja M16-pronssia Joona Mäkelä. Pikamatkalla Pensasmaa oli viides ja Mäkelä kuudes.

M21-mestaruuden voitti Kontiolahden Urheilijoiden Antti Repo, joka ampui Pensasmaan kanssa samat sakot (5). Eroa kertyi 26 sekuntia. AAH:n Henri Lehtomaa oli neljäs (+1.22/7).

M16-ykkönen oli Tuusulan Voima-Veikkojen Anton Pyssysalo (5sakkoa), jolle Mäkelä jäi 41 sekuntia (7 sakkoa). AAH:n Oskari Hanhioja oli yhdeksäs.

Vanhemmissa ikäluokissa Simo-Pekka Aarnisalo (M50) otti kultamitalin jatkoksi hopean ja Pasi Rangell (M45) oli viides.

Matti Hakalalle seitsemän sakkoa

Miesten 7 kilometrillä AAH:n Matti Hakala jäi viidenneksi. Lauantain mestari ennakoi, että normaalimatkalla ammunta ratkaisee pikamatkaa enemmän ja näin kävi. Sakkoja tuli tasaisesti (2-2-2-1) ja maalissa kärkeen eroa oli minuutti ja neljä sekuntia.

Voittaja Jarkko Kauppinen ampui jälleen hyvin ja selvisi kahdella sakolla. Hän sai ajan 29.23,5. Muut mitalistit olivat Ahti Toivanen (+0.25/5) ja nollat ampunut Jouni Kinnunen (+0.50). AAH:n Jari Ritvaniemi oli yhdestoista (+3.08/5).

Sarjoissaan kahdeksansia AAH:sta olivat Teemu Simola (M18), Netta Nikkanen (N16) ja Roope Nyström (M15). Nuorimpien sarjoissa Kaisa Keränen oli N13-kahdeksas sekä M13-sarjassa Seeti Salonen 9:s, Onni Mäkelä 11:s ja Taavi Nyström 13:s.

Riihimäen Kiskon mitalimäärän kolmeen kasvatti Anu Koistinen (N35) toisella hopeallaan. (HäSa)

Asiasanat

Menot