Uutiset

Kiskola neljäs ja Koivunen kuudes tarkkailukisassa

Ahveniston Ampumahiihtäjien Auli Kiskola avasi kilpailukauden neljännellä ja Mikael Koivunen kuudennella sijalla Vuokatin tarkkailukisoissa.

Naisten matkana oli 8 kilometriä ja miehillä 10 kilometriä. Ampumapaikkoja oli neljä, joilta ohilaukauksista tuli 25 sekunnin aikasakko.

Naisten ykköseksi ylsi kolmella sakolla Mari Laukkanen, joka kukisti seitsemään sakkoon sortuneen Kaisa Mäkäräisen minuutilla ja seitsemällä sekunnilla.

Kolmas oli yhdellä sakolla Sanna Markkanen (+1.15), jolle kaksi sakkoa ampunut Auli Kiskola hävisi vain kuusi sekuntia.

– Hyvä eka kisa. Olen sekä ammuntaan että hiihtoon tyytyväinen, vaikka aivan viimeistä vaihdetta en saanut kaivettua. Tästä on hyvä jatkaa kohti Kontiolahden kisoja. Meillä on leiriä viikko takana ja torstaihin asti jatkuu, Kiskola iloitsi.

AAH:n nuorista Jenni Keränen oli kahdeksas (+2.53/2) ja Maija Keränen kymmenes (+3.39/2).

– Ammunta sujui hyvin ja hiihto kulki. Tavoitteet tälle kaudelle on onnistua katsastuksissa, joista valitaan joukkueet nuorten arvokisoihin, Jenni Keränen sanoi.

Miesten ykkönen oli Venäjän Timofey Lapshin (3 sakkoa) ennen Olli Hiidensaloa (+0.25/2) ja Jaakko Rantaa (+1.02/2).

Mikael Koivusen (+1.33/2) edellä olivat myös Tero Seppälä (+1.02/3) ja Ahti Toivanen (+1.17/3). A-maajoukkueesta Sami Orpana oli 12:s, Tuomas Grönman 13:s ja Teemu Huhtala 15:s.

AAH:n Matti Hakala jatkaa vielä leiriään Muoniossa ja avaa kilpailukautensa vasta ensi viikonloppuna Kontiolahdella.

– Pyrin antamaan Kontiolahdella näytöt kansainvälisiin kisoihin. Hyvin on mennyt ja paljon on tullut harjoiteltua kahden viikon aikana, Hakala kertoi.

Suomen joukkueen peruskoko alkavan kauden maailmancupeissa on neljä nais- ja kolme miesurheilijaa sekä IBU-cupissa 3+3. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic