Uutiset

Kissa soitti 911

Osavaltion nimi on Ohio, kaupungin on nimi on Columbus ja kissa on nimeltään Tommy. Nämä ovat faktoja. Mutta sitä poliisi ei osaa selittää, kuka soitti Tommyn ja sen omistajan Gary Rosheisenin asunnosta hälytysnumeroon.

Rosheisenin asunnosta tulleen soiton jälkeen poliisit kiiruhtivat vauhdilla tarkastamaan, mikä huushollissa on hätänä. Kun ensimmäinen poliisi astui sisään asuntoon, hän näki Gary Rosheisenin makaamassa asunnon lattialla ja oranssiruskean Tommy-kissan majailevan puhelimen vieressä.

Rosheisen sanoo, että hälytysnumeroon soitti nimenomaan Tommy-kissa.

– Se kuulostaa kyllä hieman oudolta, luonnehtii virkavallan edustaja Patrick Daugherty. Hän kuitenkin myöntää, ettei ole keksinyt tapahtumalle muutakaan selitystä.

Pyörätuolistaan lattialle valahtanut Rosheisen kertoo, että maahan lysähdettyään hän ei pystynyt liikkumaan eikä siten myöskään tekemään minkään sortin hälytystä.

Tommy-kissa on heiluttanut Rosheisenin seurana häntäänsä kolmen vuoden ajan. Rosheisen on opettanut kissalleen soittamista hätänumeroon. Tähän asti hän ei kuitenkaan ole voinut tietää, menikö oppi perille.

– Se on minun sankarini, kissastaan ylpeä Gary Rosheisen hehkuttaa.

STT

Nuorena vuori valloitettava

Vuorikiipeilijä Aidan Gold on jättänyt jalanjälkiään korkeille huipuille Himalajalla, Alpeilla ja Kaskadivuorilla. Sankari on sikäli erikoinen vuorten valloittaja, että hän on vasta kahdeksanvuotias.

Nuori kiipeilymestari asuu Yhdysvaltain Washingtonin osavaltiossa.

– Tykkään vuorikiipeilystä, koska se antaa haasteita ja koska vuorilla on hienot näkymät, Aidan Gold kiteyttää.
Kahdeksanvuotias kiipeilijä on jo lajinsa veteraani. Hän nimittäin aloitti harrastuksen kolmivuotiaana.

– Himalajan-matkamme vaarallisin vaihe oli se, kun ylitimme kadun Katmandussa, juniori virnistää.

Aidan on rohkaiseva esimerkki useallakin tavalla. Poika on pärjännyt vuorilla siitä huolimatta, että hänellä on autismin lievä muoto eli Aspergerin oireyhtymä.

STT

Perhe on pahin

Pankkiryöstäjä William Ginglen sai oikeudessa 40 vuoden vankeustuomion. Ginglen tunnusti ryöstäneensä seitsemän pankkia ja netonneensa kolttosistaan yhteensä noin 45 000 euroa.

Tapa, jolla armeijan ja poliisinkin palveluksessa työskennellyt 64-vuotias lopulta narahti, on sangen mielenkiintoinen. Vaikka Ginglenillä oli valvontakameran kuvissa maski naamallaan, ryöstäjän poliisina työskentelevä poika Jared tunnisti kuvista
isänsä.

Myös ryöstäjän käyttämä pistooli oli Jaredille tuttu. Jared ja hänen veljensä olivat antaneet saman pyssyn isälleen lahjaksi.
Isästä paljastui oikeudenkäynnin aikana ryöstötaipumusten lisäksi muitakin aivan uusia puolia. Ryöstörahat olivat menneet muun muassa kokaiiniin ja iloluontoisuuteen taipuvaisten naisten ylläpitoon.

Vaikka kyseessä oma isä olikin, Jared ja hänen veljensä päättivät ilmiantaa isukin.

– Heidän mielestään oli parempi tehdä niin kuin odottaa, että jollekin käy huonosti. Mutta äitinsä puolesta he ovat surullisia. Äitihän tämän tapauksen todellinen uhri on, sheriffi Roger Massey luonnehtii.

STT

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic