Uutiset

Kissa vaihtoi väriä

Brittiläinen aviopari on kovasti ihmeissään. Heidän kissansa Brumas oli vitivalkoinen ulos lähtiessään, mutta hetken kuluttua sisään palatessaan se oli muuttunut vaaleanpunaiseksi, kertoo nettisivusto news.telegraph.

Lontoon eläintarhan pikkujääkarhun mukaan ristitty Brumas-kissa kiikutettiin heti eläinlääkärille. Lääkäri tutkin kissan, mutta ei löytänyt mitään selitystä sen uudelle värille. Eläinlääkäri kertoi kissan omistajille, että kaikesta huolimatta Brumasin terveydessä ei ole mitään vialla.

Eläinten hoitokodista adoptoitu Brumas ei ole Worthin huushollin ainoa kissa. Niitä on kaikkiaan kuusi kappaletta, joista Brumas tosin on ainoa väriään vaihtanut.

– Oikeastaan tuntuu aika mukavalta, että se on nyt vaaleanpunainen. Brumas on mukava kissa, oli sen väri sitten mikä tahansa, eläkkeellä oleva entinen kauppa-apulainen rouva Worth hehkuttaa.

Vääräleuat ovat jo keksineet omat selityksensä Brumasin muuttumiseen vaaleanpunaiseksi. Popmusiikista kiinnostuneet esittävät, että kissa on suorastaan fanaattinen Pink-fani.

Politiikan kuvioita mielissään hautovat taas irvailevat, että Brumas on hylännyt valkokaartilaisen ajatusmaailmansa ja muuttunut sosiaalidemokraatiksi.

STT

Juustolle yllättävä pr-valtti

Ranskalainen juustomerkki on noussut suosioon Japanissa erikoisesta syystä. Mimolette-juuston myyntiluvut ampaisivat ylös, kun Japanin entinen pääministeri moitti kyseistä juustoa.
Ex-pääministeri Yoshiro Mori tuli marisseeksi elokuussa, että Mimolette-juusto on ”kovaa ja kuivaa”. Juuston hänelle tarjosi maan nykyinen pääministeri Junichiro Koizumi.

Morin parjaama juusto nousi saarivaltiossa oitis suosikiksi. Sen myyntiluvut ovat kuukaudessa kolminkertaistuneet.

– Juuston myyntipiikki tuli täysin odottamatta, myönnettiin eräästä tavarataloketjusta.

Japanin entinen pääministeri myös paljasti kommentillaan tietämättömyytensä. Juustojen asiantuntijat ovat tähdentäneet, että Mimolette-juusto maistuu sitä paremmalta, mitä enemmän se kuivuu.

STT

Rakkaus teki miehestä valepukin

Pahimmillaan kolmen vuoden vankeustuomio uhkaa pakistanilaista miestä. Rakkaus sokaisi Mohammad Imranin, 22, tekemään perättömän ilmiannon terrorismista.

Imranin rakastetun veli ja serkku eivät pitäneet työtöntä miestä riittävän hyvänä sulhotarjokkaana, vaan määräsivät Imranin olemaan puhumatta intohimoisen rakkautensa kohteelle.

Tästä Imran pillastui. Hän soitti Islamabadiin Yhdysvaltojen suurlähetystön puhelun, jossa hän kertoi rakastettunsa veljen ja serkun suunnittelevan itsemurhaiskua Yhdysvaltojen Karachin konsulaattiin.

Poliisi kuulusteli Imranin ilmiantamat ”terroristit” vain huomatakseen, että miehet eivät tiedä minkään sortin tihutöistä tai edes niiden suunnittelemisesta yhtään mitään.

Mohammad Imrania odottaa nyt oikeussalin leivätön pöytä. Perättömästä ilmiannosta saattaa tulla jopa kolmen vuoden vankeustuomio.

STT

Nanking kieltää kaljut taksikuskit

Kiinalainen suurkaupunki Nanking siistii katukuvaansa merkillisillä tavoilla. Kaupunki on kieltämässä taksikuskit, jotka ovat kaljuja, liian pitkätukkaisia, viiksekkäitä tai meikkaavat liikaa.

Lokakuussa Nanking järjestää suuren kansallisen urheilutapahtuman, johon saapuu runsaasti yleisöä eri puolilta Kiinaa. Kaupunki haluaa jättää kisaturisteille itsestään mahdollisimman edustavan kuvan. Siihen kuvaan eivät esimerkiksi kaljut taksisuharit sovi.

– Eivätkä taksikuskien viikset tai parrat yhtään sen enempää. Naistaksikuskien täytyy olla hillitysti meikattuja ja asiallisesti pukeutuneita, sanomalehti Nanking Morning Post kertoo.

Lehti ei mainitse, minkälaisiin käytännön toimenpiteisiin kaupungin viranomaiset ovat valmiita ryhtymään kaljujen tai ylimeikattujen taksikuskien häätämiseksi pois liikenteestä.

STT

Päivän lehti

7.8.2020