fbpx
Kanta-Häme Uutiset

Kissataloudessakin voi polttaa kynttilää, mutta huomaa nämä seikat turvallisuudessa

Kuvituskuva

Kynttiläkausi on parhaimmillaan, mutta monessa kissataloudessa pohditaan, uskaltaako aidon kynttilän sytyttää. Agria Eläinvakuutus kokosi tiedotteessaan ohjeita, joita jokaisen kissatalouden tulisi noudattaa.

1. Polta kynttilää vain siinä huoneessa, jossa itse olet. Älä jätä kynttilää valvomatta.

Kaikki kissanomistajat tietävät, että kissat mielellään tiputtelevat tavaroita hyllyjen ja pöytien päältä. Samalla tavalla kyytiä voi saada myös kynttilä. Jopa rauhallinen kissa voi suhtautua uteliaasti palavaan kynttilään, mistä voi seurata vaaratilanteita. Omistajan on siis tarkkailtava kissaa, jotta se ei mene liian lähelle kynttilää tai pudota sitä.

2. Vältä matalareunaisia tuikkukippoja ja pitkiä kynttilöitä

Mitä paremmin kynttilä on suojassa kissalta, sen turvallisempaa sen polttaminen on. Huonoin vaihtoehto on pitkä kynttilä, johon kissan häntä osuu helposti. Myöskään liian matalat tuikkukipot eivät sovi kissatalouteen. Turvallisin tapa polttaa aitoa kynttilää on sulkea se isokokoisen lyhdyn sisään.

3. Älä sijoita kynttilää kissan kulkureitille

Kissan kulkureitit tulee pitää vapaina kynttilöistä. Jos kissasi viihtyy esimerkiksi ikkunalaudalla, älä laita siihen kynttilää palamaan. Turvallisinta on polttaa kynttilää jossain sellaisessa paikassa, jonne kissa ei saa mennä, esimerkiksi ruokapöydällä. Älä kuitenkaan jätä kynttilää valvomatta, koska sinulla ei ole takuita siitä, mitä kissasi tekee, kun silmäsi välttää.

4. Suosi sähkövaloja ja led-kynttilöitä

Vamin ja turvallisin kissakodin valo ei sisällä tulta lainkaan. Led-kynttilät ja sähköllä toimivat kyntteliköt tuovat huolettomuutta omistajan arkeen.

Menot