Uutiset

Kitarasankari Käikälästä

Kun 19-vuotias nuorukainen puhuu ”ihmisenä kasvamisesta ja soittotaidon hiomisesta” ennen kuin aikoo hakea Helsingin Pop & Jazz Konservatorioon, voidaan kaiketi puhua harvinaisesta kypsyydestä.

Tämä kypsyys on ilmeisesti välittynyt hämeenlinnalaisen Roope Riihijärven sähkökitaran soitosta myös lauantaina Raisiossa käydyn Kitarasankari 2012 -finaalin tuomaristolle, joka rankkasi nuorukaisen voittajaksi kymmenestä finalistista.

Riihijärvi arvostaa voittoaan korkealle, sillä taso oli hänen mukaansa kova. Joukossa oli mm. jo konservatorion ammattitutkinnon suorittaneita soittajia sekä yliopettaja.

– Aika kovia tekijöitä ja käsittämättömän taitavia soittajia. Kisa oli tosi tiukka. Itselleni jäi vähän hampaankoloon se, että soitin oman tasoni alle.

Rummuista sähkökitaraan

Oman matkansa musiikin maailmaan Riihijärvi aloitti jo 2-vuotiaana Hämeenlinnan Musiikkiopiston musiikkileikkikoulussa.

Siitä hän siirtyi opettelemaan rumpujen soittoa, kunnes 13-vuotiaana innostui sähkökitarasta pikkuveljen jalanjäljissä.

– Soitto sujui, ja kannut jäivät, sanoo Sibelius-opistoksi muuttuneen opinahjon kasvatti.

Riihijärvi kehuu ja kiittelee soitonopettajaansa Tommi Varjolaa, jonka opissa hän on saanut olla kuutisen vuotta.

Muiksi idoleikseen Riihijärvi mainitsee mm. kitaristi Guthrie Govanin ja suomalaisista Matias Kupiaisen ja Timo Kämäräisen.

Tammikuussa inttiin, sitten opiskelemaan

Musiikin suhteen Roope Riihijärvi kertoo olevansa kaikkiruokainen.

– Isoimmat kiinnostuksen kohteet liittyvät jazzahtavaan ja fuusiompaan kamaan sekä perusrokkimeininkiin.

Käikälässä asuva Riihijärvi kirjoitti keväällä ylioppilaaksi Kaurialan lukiosta ja työskentelee nyt väliaikaisesti Käikälän K-marketissa. Tammikuussa edessä on intti. Intin – ja sen ihmisenä ja soittajana kasvamisen jälkeen – vuorossa on haku Pop & Jazz Konservatorioon.

– Haluan ammattilaiseksi. Tahdon tehdä mahdollisimman monipuolisesti töitä: live- ja studiohommia ja olla tekemisissä mahdollisimman monen artisti tai bändin kanssa. Myös äänitekniikan hommat kiinnostavat.

Riihijärvi ei ole missään varsinaisessa bändissä, mutta heittää hää- ja juhlakeikkoja muiden opistolaisten ja ammattilaisiksi opiskelevien kanssa kiivaimmillaan noin kerran kuussa. (HäSa)

 

 

 

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic