fbpx
Kolumnit Uutiset

Kituviikkoinakin tapahtuu

Juhannuksesta alkaneiden sanomalehtien kituviikkojen aikana virkamiehet lomailevat ja poliitikot antavat kevyitä kesähaastatteluja mökkipaikkakuntiensa maakuntalehtiin tikanheiton lomassa. Aika on mitä parhain herättää meteliä asioista, jotka eivät muulloin saisi ansaitsemaansa huomiota. Kuten Päivi Räsäsen (sd.) kirjasta, osallistumisesta Prideen ja ankanmuotoisesta perunasta (HäSa 6.7.). Kerrataanpa.

Merivoimien ylikersantti osallistui Helsinki Prideen sotilaspuvussaan. Marssillaan sotilas osoitti omaavansa paitsi munaa, myös ammatin vaatimaa suorituskykyä. Tumma puku oli varmasti hiostava lämpimänä kesäpäivänä.

Kuten moisiin irtiottoihin kuuluu, virallinen taho eli puolustusvoimien tiedotusosasto kiirehti moittimaan esiintymistä, vaikkei ihan selvää ollutkaan, mitä väärää oli tullut tehtyä.

Ensimmäisen lausunnon mukaan yksittäisen sotilaan esiintyminen vapaa-ajalla moisessa tilaisuudessa ei ollut suotavaa, sillä sotilaan käyttäytymisellä ja esiintymisellä luodaan vastaavalla tavalla kuvaa puolustusvoimista. Epäselväksi jäi huolestuttiinko siitä, että kansalaiset luulisivat armeijan puolustavan ihan kaikkia suomalaisia vai siitä, että jokaista merivoimien miestä epäiltäisiin homoksi. Kiitos Village Peoplen, sotaisiin seiloreihin liittyi tiettyjä mielikuvia jo ennestään.

Päivi Räsänen julkaisi miehensä kanssa kirjan, joka sai odotetun vastaanoton. Teos käsittelee avioliittoa teologisesta näkökulmasta ja opettaa, että kaikki tavat toteuttaa seksuaalisuutta eivät ole moraalisesti samanarvoisia. Homoseksuaalisuus on syntiä.

Perehtyneisyyteni Raamatun opetuksiin on sitten rippikoulun rapistunut enkä ole Räsästen kirjaa lukenut, mutta ihmettelen silti millä valtuuksilla he katsoivat voivansa julistaa 5–15 prosenttia (lähde Seta) suomalaisista moraaliltaan alhaisemmiksi.

Mielipiteensä saa toki kertoa, mutta sama oikeus on muillakin. Facebookissa Räsänen syytti Kristillisdemokraattien puoluetoimistolle foliohatun lähettäneitä Kokoomusnuoria vakavalla asialla irvailusta. Toden totta, seksuaalisuus ja sen tuomitseminen saattaa olla vakava asia vähemmistöillekin. Ken kiven heittää, voi kivestä saada itsekin.

Siitä perunasta. Se oli jo edellisen kauden satoa, mutta juttu oli silti Hämeen Sanomien verkkosivujen luetuimpia ja levisi valtakunnalliseen julkisuuteen. Sellaisia ne ovat, heinäkuun uutiset. Erilaisia, mutta yhtälailla kiinnostavia.

Menot