Uutiset

Kiusaaminen ei lopu, jos silmät ja korvat suljetaan

Hienoa, jos Hämeenlinnan opetustoimenjohtaja on herännyt vihdoin ”kahdeksan vuoden talviuniltaan”.

Täällä on kautta vuosien yritetty vanhempien taholta saada koulutoimen ihmiset heräämään ja puuttumaan jatkuviin koulukiusaamisiin tuloksetta (opettajat ja rehtorit eivät puutu!).

Jos kaupungin kuraattorikin kärsii pahemman asteisesta muistihäiriöstä (tilanteessa jossa vanhemmat ovat joutuneet pakottamaan koulutoimen ihmiset keskustelemaan kiusaamistapauksesta, kuraattori on unohtanut mitä oppilas on äitinsä kanssa edellisenä päivänä hänelle kertonut kiusaamisesta).

Ei kai ole ihme, ettei kiusaamisia saada loppumaan, jos asenne on se, että silmät ja korvat suljetaan ongelmatilanteissa.

Lähinnä kuitenkin naurettavaa on opetustoimenjohtajan herääminen siihen, että kiusaamistapauksiin on nyt sitten päätetty puuttua ulkopuolisten sovittelijoiden avulla (lieneekö heräämisen syynä oman maineen siistiminen nyt käsillä olevan kiusaamisjutun takia?).

Jo lähes 25 vuotta sitten peruskoululaisena ollessani koulun rehtori oli se ihminen, joka kutsui kiusatun ja kiusaajan perheineen koulun tiloihin selvittämään asian ja kiusaaja sai asianmukaisen rangaistuksen.

Valitettavan usein olemme joutuneet huomaamaan, että Hämeenlinnassa eivät päde samat toimintatavat tahi laitkaan kuin muualla Suomessa.

Opetustoimenjohtaja varmaan muistanee myös tapauksen menneiltä vuosilta, kun opettaja ei pitänyt oppilaan epilepsiaa ja sydänvikaa niin tarpeellisena tietona, että siitä olisi tarvinnut tiedottaa muille koulun henkilökunnalle, vaikka nyt tulikin vanhemmille niin luvanneeksi. Koulutoimessa tämäkin ”ongelma” vain lakaistiin niin sanotusti maton alle.

Toivottavasti tämä viimeisin (ja onneksi oikeudenmukaisesti tuomittu) kiusaamistapaus saisi teidät hämeenlinnalaiset vanhemmat vaatimaan oikeutta lastenne puolesta!

Rehellisyys kaiken a &o?

Hämeenlinna

Päivän lehti

28.1.2020