fbpx
Uutiset

Kiusaamiseen nollatoleranssi

Suomeen pitää saada sovituksi kaikille yhteiset, selkeät pelisäännöt, joita kaikki noudattavat. Säännöt koskisivat lastentarhoja, koko peruskoulua sekä lisäksi vielä lukioita ja ammatillisia oppilaitoksia. Yhteisesti olisi sovittava siitä, että kenelläkään ei ole oikeutta käyttää ketään kohtaan, sanallista tai fyysistä väkivaltaa. Se koskisi myös hyviä tapoja sekä kielenkäyttöä. Se onnistuu vain jos kaikki sitoutuvat siihen.

Ensisijainen vastuu lasten kasvatuksesta on omilla vanhemmilla. Toissijainen ja osavastuu, sen ajan mitä lapset ovat tarhassa tai kouluissa, on lastentarhan opettajilla ja päiväkotien henkilökunnalla. Näin on myös peruskouluissa, lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa.

Tärkeätä on myös kotien ja päiväkotien sekä oppilaitosten, saumaton yhteistyö ja yhteen hiileen puhaltaminen!

Itse en ole ollut koskaan koulukiusattu, mutta olen ollut parisuhdekiusattu. Jos tietämättään ajautuu parisuhteeseen voimakastahtoisen narsistin kanssa, niin siinä on vitsit vähissä.

Kaiken lisäksi tällainen henkilö on vielä kiero ja liero, sekä taitava manipuloitsija. Sivulliset eivät usko, kuinka ilkeä tällainen henkilö voi olla.Hän osaa mielistellä ja näytellä; “enhän minä mitään, mutta kun ne toiset”

Heikki Notko

Hämeenlinna

Menot