Uutiset

Kiviharju alitti 23 sekuntia Liettuassa

Hämeenlinnan Tarmon Sampo Kiviharju onnistui tavoitteessaan ja alitti 23 sekunnin rajan 200 metrillä Kaunasissa opiskelijoiden kansainvälisissä SELL-kisoissa. Hän oli omassa alkuerässään viides myötätuuliajalla 22,98 (+3,1).

Kiviharju oli tyytyväinen aikaansa, sillä juoksun alla oli vaikeuksia.

-Oli todella huono-oloinen kisa sekä henkisesti että fyysisesti. Oksennus tuli juuri ennen juoksua.

Syy voi olla monien osien summa, ehkä suurin syy huonosti nukuttu yö ja aamupahoinvointi. Onneksi aika oli sentään kohtalainen. Todella kova taso näissä kisoissa, kommentoi lauantain satasella hienosti kuudenneksi juossut Kiviharju, joka kisoissa edusti Helsingin yliopistoa.

Alkuerissä oli mukana yhteensä 27 juoksijaa. Poisjääntien takia eräjako on epätasainen ja viidestä erästä kahdessa Kiviharjun aika olisi riittänyt kolmen joukkoon. Finaaliin vaadittiin aikavertailussa 22,40.

Alkuerien nopeimmat olivat Latvian Janis Leitis (21,54) ja Kiviharjun erän voittanut Liettuan Egidijus Dilys (21,71). Kaksikko oli myös finaalin nopeimmat ja he alittivat ainoina vahvassa myötätuulessa (+3,0) 22 sekunnin rajan. Leitis juoksi mestaruuteen ajalla 21,36 ja Dilys kellotti 21,51. (HäSa)

Päivän lehti

17.1.2020