Uutiset

Klassikkopiirakka täyttyy juustolla ja kirsikkatomaateilla

Piirakoiden klassikko, ranskalainen quiche lorraine, on huomattavasti helpompi valmistaa kuin lausua.

Perinteisesti suolainen piirakka täytetään kinkulla ja juustolla. Kasvisversiossa on makeaksi paahdettuja kirsikkatomaatteja ja pehmeää vuohenjuustoa.

Pohja:

100 g kylmää voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
3 rkl vettä

Täyte:

1 rs kirsikkatomaatteja
3 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
2 kananmunaa
2,5 dl kuohukermaa
kourallinen hienonnettua basilikaa
1,5 dl raastettua parmesaania
120 g vuohenjuustoa palasina

Paahda ensin kirsikkatomaatit. Laita huuhdellut tomaatit uunivuokaan. Rouhi päälle mustapippuria ja suolaa myllystä, ripottele sokeria ja lorauta hiukan oliiviöljyä. Paahda 150-asteisessa uunissa noin tunti kunnes tomaatit pehmenevät.

Tee taikina. Nypi voi, vehnäjauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa. Kääri taikina tuorekelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa 30 minuuttia.

Valmista sillä aikaa täyte. Riko munien rakenne kulhossa. Lisää kuohukerma, hienonnettu basilika ja 1 dl parmesaaniraastetta. Mausta mustapippurilla.

Painele taikina käsin piirakkavuoan pohjalle. Esipaista ensin 200 asteessa 10 minuuttia. Ota pois uunista.

Laita puolet kirsikkatomaateista ja vuohenjuustopaloista pohjalle. Kaada munakermaseos päälle ja lisää loput tomaatit ja vuohenjuusto. Ripottele päälle parmesaaniraastetta.

Paista 175 asteessa uunin alatasossa 30–35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jos kuorrute alkaa tummua liikaa päältä, aseta vuoan päälle leivinpaperi.

Tarjoile hieman jäähtyneenä salaatin kanssa.

Päivän lehti

13.8.2020