fbpx
Uutiset

Kodikkuus ei ole kallista

Mitä kylmempää ja pimeämpää ulkona on, sitä tärkeämmäksi nousee oman kotipesän viihtyisyys. Se tiedetään myös mediassa ja liike-elämässä – sisustussivut ja -teemanumerot ryöpsähtävät silmille jo syyskuussa ja alan yritykset keskittävät mainoskampanjansa syksyyn.

Vuodenajan vaihtuminen muuttaa paitsi lämpötilan, myös valon määrän ja laadun. Kaikkiin ei valo-olosuhteiden muutos tee suurtakaan vaikutusta, jotkut ovat sille hyvinkin herkkiä.

Useimmat kuitenkin kaipaavat talven lähetessä kodikkaampaa ja suljetumpaa ympäristöä kuin kesällä. Tähän kaipaukseen vastaaminen ei välttämättä edellytä isoja ostoksia tai suuria mullistuksia.

Tunnelman muuttaminen käy helposti pieniä yksityiskohtia vaihtamalla.
Talvi-ilmeeseen sopivat lämpimänväriset tekstiilit. Punaisen, okran, tiilen ja ruskean sävyt verhoissa, matoissa, pöytäliinoissa ja sohvatyynyissä lämmittävät kodin ilmettä. Valaistuksen tarkistaminen on myös paikallaan.

Jos kodin lattiat ovat jotakin kaunista materiaalia, ei kesäaikaan useinkaan kaivata isoja mattoja. Talvella tilanne on toinen, paljas lattia näyttää kolkolta.

Huonekasvit ja leikkokukat on mukava valita sesongin mukaan. Kaikkia huonekasveja ei tietenkään kannata vaihtaa, mutta niiden tuttujen pitkäikäisten rinnalla sellaiset syyskukat kuin syklaamit, krysanteemit ja annansilmä-begoniat näyttävät mukavilta.

Tuula Heinänen

Menot