Uutiset

Kohteliaasti käyttäytyvä lompakkovaras iski Hämeenlinnassa

Kohteliaasti käyttäytyvä lompakkovaras liikkuu Hämeenlinnassa. Aikuinen ja siististi pukeutunut mies auttoi avuliaasti ja kohteliaasti asiakkaana ollutta vanhempaa rouvaa lauantaina Hämeenlinnan keskustassa sijaitsevassa kaupassa. Samalla mies nappasi hyvin suunnitellusti harhauttamalla rouvan kassista lompakon. Rouva havaitsi lompakon katoamisen vasta kassalla.

Valvontakuvista saatujen tuntomerkkien perusteella sama mies on varastanut lompakoita useassa kaupassa eri paikkakunnilla. Poliisin mukaan ylikohtelias käytös kuuluu ammattimaisten taskuvarkaiden toimintatapoihin. Kohtelias varas pääsee aivan lähelle kohdettaan ja näin lompakko katoaa omistajaltaan huomaamatta.

Poliisi muistuttaa varomaan ylikohteliaita avun tarjoajia ja pitämään tällaisessa tilanteessa lompakkoa tai laukkua hyvin silmällä. Poliisi muistuttaa myös siitä, ettei pankkikortin tunnuslukuja saa säilyttää lompakossa kortin kanssa. Lompakkovarkaan iskiessä pankkikortin ja samalla tunnusluvun katoaminen tietää varmaa tilin tyhjenemistä. Rikoksen uhriksi jouduttua onkin ensimmäisenä syytä kuolettaa pankki- ja luottokortit ja sen jälkeen kääntyä poliisin puoleen. (HäSa)

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic