fbpx
Uutiset

Kohti uusia seikkailuita

HPK:n liigajoukkueen pukukoppi Ritariareenassa oli maanantaina kuin rauhan tyyssija. Kerhon liigapelaajilla oli nimittäin vapaapäivä.

Paikalla oli kuitenkin edellisten kausien nuori HPK-tähti. Maalivahti Juuse Saros pakkasi isoja pelikassejaan ja kävi “itkukahveilla” Kerhon maalivahtivalmentajan Kari “Leke” Lehtosen kanssa. Oli jäähyväisten aika.

Saros, 20, lähti maanantaina Nashvilleen. Siellä häntä odottaa NHL-seura Predatorsin leiri ennen lokakuun alkupuolella alkavaa sarjaa.

– Vähän jännittää, kieltämättä. Tilanne on minulle uusi, mutta samaan aikaan myös hieno juttu, mietti HPK:n kannattajien suureksi suosikiksi torjunut Saros.

Saros lähti Pohjois-Amerikkaan yksin, mutta pakattavaa piisasi. Maalivahdin pelivehkeet eivät pieneen kapsäkkiin mahdu ja paljon muutakin oli tietysti mukaan otettava.

– Suunnilleen neljä näitä kasseja on. Onneksi näiden sisään mahtuu paljon. Ja hyvä, että pääsen Chicagon kautta Nashvilleen asti vain kahdella lennolla, nuori mies hymyili entisessä työpaikassaan.

Nahshvillessä Saros on ollut ennenkin, mutta silti melkein kaikki on hänelle nyt uutta.

– Torstaina meillä alkaa rookie-leiri ja viikko siitä NHL-joukkueen leiri. Tietääkseni Predatorsin leirillä on alkuun mukana kuusi maalivahtia.

Nahsvillen ykkösmaalivahti on Sarokselle hyvinkin tuttu Pekka Rinne. Häneen Juuse pääsi tutustumaan kaksissa edellisissä MM-kisoissa, joissa Rinne kantoi päävastuun.

– Hyvä, että siellä on tuttuja. Rinteen lisäksi Nahvillen suomalaisia ovat Kristian Näkyvä, Mikko Vainonen ja Miikka Salomäki. Olen tavannut myös Nahsvillen nuoria pelaajia kesäleirillä.

Saros sanoi lähtevänsä Nahsvilleen avoimin mielin.

– Joka päivä yritän siellä näyttää parastani. Aika näyttää, missä torjun ensi kaudella.

Predatorsin maalin suulle Saros ei ehkä vielä tulevalla kaudella pääse. Todennäköisempää on, että hän korkkaa pelinsä Pohjois-Amerikassa AHL-liigassa Predatorsin yhteistyöseurassa Milwaukee Admiralsissa. Nashvillen toinen yhteistyöseura on Cincinnati Cyclones. Se pelaa ECHL-liigaa.

Saros lähti kohti uusia seikkailuitaan hyväkuntoisena maalivahtina. Hän ei ole laakereilla levännyt, vaan on tehnyt kovasti töitä unelmansa eteen.

– Täällä Hämeenlinnassa oli hyvä mahdollisuus treenata. Kiitos Kerhon valmentajille, kun sain olla koko loppukesän HPK:n harjoituksissa mukana tuttujen kavereiden kanssa, hän myhäili. HäSa

Asiasanat

Menot