Uutiset

Koira pelastui täpärästi kaivosta

Sadevesikaivoon pudonnut koira selvisi kiperästä tilanteesta säikähdyksellä ja kylmettymisellä Vuorentakana Hämeenlinnassa. Onnettomuus tapahtui torstaina iltapäivällä kello neljän jälkeen.

Äiti ja tytär olivat ulkoiluttamassa kaksivuotiasta collieta Vuorentakana tutuissa peltomaisemissa, kun koira yllättäen putosi lumen läpi kannettomaan sadevesikaivoon.

Pellon reunassa ladon kulmalla sijaitsevalla kaivolla on syvyyttä pari metriä ja sen suuaukon halkaisija on metrin levyinen. Maanpinnan ja vedenpinnan tasolla oli eroa puolisentoista metriä.

Koira saatiin turvaan niin, että pintapelastuspukuun pukeutunutta pelastajaa roikotettiin kaivossa nilkoista kiinni pitäen ja hän tarttui vedessä värjöttelevää koiraa kaulapannasta. Koira ehti olla pinteessä puolisen tuntia ennen nostoa takaisin kuivalle maalle.

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen paloesimies Markku Fagerlund luonnehtii kannetonta kaivoa erittäin vaaralliseksi. Pelastuslaitos muistuttaa, että käytössä olevia tai käyttämättömiä kaivoja ei saa jättää ilman asianmukaisia suojauksia.

– Onni onnettomuudessa, ettei kaivoon pudonnut lapsi, Fagerlund sanoi.

Pelastuslaitoksen miehet kantoivat kaivon väliaikaiseksi katteeksi levyn ja kuormalavoja. (HäSa)

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic