Uutiset

Koirakerhon hallihanke vastatuulessa Turengissa

Janakkalan koirakerho sai maanantaina ikäviä uutisia. Janakkalan kunnanhallitus päätti, ettei kunta lähde takaamaan harjoitushallin rakentamista varten tarvittavaa pankkilainaa.

-Meidän suunnitelmat menevät nyt uusiksi. Meidän on kutsuttava koolle ylimääräinen kokous ja keskusteltava koko jäsenistön kanssa tästä tilanteesta, sanoo koirakerhon puheenjohtaja Päivi Remula (ent. Pöyhönen).


Piti aloittaa syksyllä

Koirakerho on perustanut hallihanketta varten JANKK-Areena osakeyhtiön. Kunta vuokrasi tälle yhtiölle 1,3 hehtaarin yritystontin Turengista tämän vuoden alussa. Koirakerhon tavoitteena oli, että harjoitushallin rakentaminen alkaisi Sudenkorventiellä jo tämän syksyn aikana.

-Puut tontilta on poistettu ja kannot nostettu. Rakennuslupakin on saatu, Remula sanoo.

Harjoitushallin kustannusarvio on 660 000 euroa, ja rakentamista varten tarvittaisiin 610 000 euron pankkilaina.

Janakkalan kunnanhallitus päätti maanantaina yksimielisesti, ettei kunta lähde takaamaan hallihanketta. Myös kunnanjohtaja Anna-Mari Ahosen päätösesitys oli hankkeelle kielteinen.

Ahonen perusteli päätösesitystään sillä, ettei Janakkala ole myöntänyt takauksia muillekaan yksityisille yrityksille.


Avustuksia ei ole tippunut

Janakkalan koirakerhon tarkoitus oli hakea tukea myös Linnaseutu-yhdistykseltä ja ely-keskukselta. Näiltä tahoilta ei avustusta ole kuitenkaan saatu.

-Linnaseutu ei kuulemma voi tukea, koska olemme perustaneet hanketta varten yhtiön. Osakeyhtiö perustettiin arvonlisäveron takia. On tarkoitus, että koirakerho vuokraisi hallia omistamaltaan osakeyhtiöltä.

Ely-keskukselta tuli tietoa, ettei se tue mielellään ylipainehalleja. Ja vaikka liikuntahanketukea tulisikin, avustus olisi pieni.

Koirakerho tarvitsee hallia agility-harjoittelun ja -kilpailujen takia. Niin ikään hallia on tarkoitus käyttää koiratanssissa ja tottelevaisuuskoulutuksessa. Nykyään koirakerholaiset harrastavat vuokratiloissa. (HäSa)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic