fbpx
Uutiset

Koirankakoille roskikset Riihimäelle

Riihimäen kaupunki liittyy mukaan koirankakkaroskis-kampanjaan hankkimalla 300 kappaletta koirankakkaroskis-tarroja. Valtaosa tarroista liimataan kaupungin katujen varsien ja puistojen roskakoreihin, mutta osa tarroista on tarkoitus antaa myös halukkaille kuntalaisille.

Kuntalaiset voivat myös merkitä omat roskiksensa, jolloin koiran ulkoiluttaja saa luvan heittää jätökset siististi pussitettuna yksityiseenkin roskikseen.

Riihimäellä on 225 yleistä roskista. Järjestyslaki kieltää koirien ulosteiden jättämisen ympäristöön taajamien hoidetuilla alueilla. Koiranomistajien toivotaan kampanjan avulla aktivoituvan korjaamaan kakat kaduilta ja puistoista roskakoreihin. Samalla toivotaan yhä useamman omakotiasujan hankkivan tarran ja liimaavan roska-astiaansa.

Riihimäellä on jo parikymmentä merkittyä roska-astiaa. Tarroja saa paitsi kaupungilta myös tulostamalla netistä. Riihimäellä koirankakkaroskis-kampanja on osa Siisti Riksu -kampanjaa. Koirankakkaroskis-liike lähti liikkeelle vuosi sitten Nokian kaupungista. (HäSa)

Menot