Uutiset

Koirapuisto herättää hilpeyttä päättäjissä?

Viitaten Hämeen Sanomien (maanantai 6.10.2005, s. 7) artikkeliin valtuuston kokouksesta sekä erinäisiin virka-ajan ulkopuolella kuultuihin päättäjien kommentteihin. Koirakeskustelu herättää siis hilpeyttä?

Myös meissä äänestäjissä herättää hilpeyttä muun muassa kaupungin rahankäyttö erinäisiin hankkeisiin, joiden budjetti tuntuu venyvän äärimmäisyyksiin.

Hilpeyttä herättää myös keskustelu siitä, onko koirapuisto todellakin se rahareikä, joka on pois terveydenhuollosta ja kaupunkilaisten yleisestä hyvinvoinnista. Ja äärimmäistä hilpeyttä herättää joidenkin päättäjien kyvyttömyys empatiaan – kyvyttömyys asettua muiden ihmisten asemaan.

Valtuutettu Terttu Mertaselle (kok.) vastaan, että päättäjänä sinun tulisi tietää kaupungin mahdollisuuksista järjestyssäännön puitteissa puuttua koiranjätösongelmaan.

Koirat tuottavat kuitenkin myös aitoa iloa. Siksipä allekirjoittanut esittelee mielellään erästä vapaaehtoistyön muotoa, kaverikoiratoimintaa, päättäjille erikseen sovittavana ajankohtana.

Kennelliiton kaverikoiratyö käynnistyi hieman vajaa vuosi sitten Hämeenlinnassa. Muiden muassa vanhainkotien ja palvelutalojen asukkaita ilahdutetaan vapaaehtoisvoimin viikoittain.

Kaverikoirat ovat sosiaalisia, hyväluonteisia ja omistajat tehtävään koulutettuja. Koirien terapeuttiset vaikutukset ovat kiistattomia (esim. Erika Friedmannin tutkimukset).

Näillä vierailuilla esiintyy paitsi aitoa iloa, myös kyyneleitä ja liikuttuneita hetkiä. Näissä tapaamisissa ovat sekä koirat, koirien ohjaajat että kohderyhmät koko sydämellään mukana.

Aidosti!

Eveliina Kostiainen

Kaverikoira-toimija

Hämeenlinna

Päivän lehti

4.7.2020